Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ανδρέας Ηλιάδης: Πώς το «παιδί του λαού» βρέθηκε από το «θρόνο» του τραπεζίτη στο κελί της φυλακής

Σε ηλικία 63 ετών σήμερα, ο Ανδρέας Ηλιάδης, αφού πρώτα έφτασε πολύ ψηλά και έγινε το «πρώτο βιολί» στην Τράπεζα Κύπρου, κατέπεσε και προσγειώθηκε με πάταγο στο κελί των φυλακών

Εκείνο που πονάει δεν είναι η πτώση, αλλά η πρόσκρουση στο έδαφος. Σε ηλικία 63 ετών σήμερα, ο Ανδρέας Ηλιάδης, αφού πρώτα έφτασε πολύ ψηλά και έγινε το «πρώτο βιολί» στην Τράπεζα Κύπρου, κατέπεσε και προσγειώθηκε με πάταγο στο κελί των φυλακών της Μεγαλονήσου. Έχοντας στην πλάτη του μια βαριά καταδίκη 2,5 ετών και όντας υποχρεωμένος να συμβιώνει από εδώ και πέρα, πίσω από τα σίδερα, με τον επίσης καταδικασμένο, επιχειρηματία Χρήστο Ορφανίδη.

Πώς όμως έφτασε ως εδώ ο Ηλιάδης; Τι έγινε και κατρακύλησε στου κακού τη σκάλα; Γιατί βρέθηκε να είναι ο πρώτος και μοναδικός τραπεζίτης στα χρόνια της κρίσης που τιμωρήθηκε σκληρά; Τι συνέβη και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, με αρκετούς άλλους τραπεζίτες της Ιρλανδίας και της Ισλανδίας, που κατέληξαν στη φυλακή;

Διαβάστε Περισσότερα

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ανδ. Ηλιάδη

Κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της, στις 19 Ιουνίου 2012.
Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ανδ. Ηλιάδη

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Ανδρέα Ηλιάδη καθώς και πρόστιμο €120 χιλ. στην Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.

Διαβάστε Περισσότερα

Kίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών: Όλοι μας κορόιδεψαν…

Σε επιστολή της προς όλους τους υποψήφιους προέδρους, τους πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές, Γενικό Εισαγγελέα και υπουργό Οικονομικών, η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών / Αξιογράφων, διατυπώνουν 20+1 σημεία, στα οποία επανατοποθετούν το θέμα των αξιογράφων στη σωστή του διάσταση.
Η Κίνηση τονίζει ακόμη πως «όλοι μας κορόιδεψαν… και μας ξεγέλασαν και αυτό βλέπουμε να γίνεται και τώρα, προεκλογικά».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
 
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης αλλά και τη παραφιλολογία που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό γύρω από αυτό το θέμα, θα θέλαμε να επανατοποθετήσουμε το χρονίζον θέμα των αξιογράφων στη σωστή του διάσταση και να διατυπώσουμε τα ακόλουθα:

    Δεν υπάρχουν κάτοχοι αξιογράφων αλλά εξαπατηθέντες καταθέτες! Τα αξιόγραφα έχουν κηρυχθεί άκυρα ως προϊόντα απάτης, δόλου και αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών.
    Το ότι τα αξιόγραφα είναι άκυρα και το ότι πρόκειται για μείζον έγκλημα εξαπάτησης έχει καταδειχθεί περίτρανα μέσα από τις σωρηδόν καταδικαστικές - καταπελτικές αποφάσεις των Ελληνικών Πρωτόδικων Δικαστηρίων αλλά και του Εφετείου Αθηνών!!
    Έχει επίσης καταδειχθεί μέσα από τα πορίσματα της Κεντρικής Τράπεζας της επιτροπής θεσμών και της κεφαλαιαγοράς!!
    Η συγκριμένη εξαπάτηση – έγκλημα σε βάρος μας, επενεργήθει χρονικά πολύ πριν το κούρεμα, στο οποίο εμάς μας τα πήραν όλα!

Διαβάστε Περισσότερα

Υπόθεση Τρ. Κύπρου: Ένοχοι BοC και Α. Ηλιάδης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε σήμερα ένοχους την Τράπεζα Κύπρου και τον Ανδρέα Ηλιάδη σε μια εκ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν, και που αφορούσε τη χειραγώγηση της αγοράς, λόγω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας που έγινε στις 19/6/2012.
 
Ανακοινώνοντας την απόφασή του στην πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε παράλληλα αθώους όλους τους κατηγορούμενους στις κατηγορίες 2,3,5 και 6.

Εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο και τον Ανδρέα Ηλιάδη, κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.


Συγκεκριμένα, Τράπεζα Κύπρου και Ανδρέας Ηλιάδης κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία 4 του κατηγορητηρίου που αφορούσε την χειραγώγηση της αγοράς μεταξύ 19/6/2012 και 26/6/12 στη Λευκωσία “κατά παράβαση των Άρθρων 19 ως εξειδικεύεται από το Άρθρο 20(1)(γ) και 23(3)…» του Ν.116(I)/05 «και του Άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα ...». 

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Τράπεζα Κύπρου- Πάνω από 500 χιλιάδες το ποσό

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) ανακοίνωσε σειρά διοικητικών κυρώσεων συνολικού ύψους €595.000 που επέβαλε στην Τράπεζα Κύπρου (‘η Εταιρεία’), σε πρώην μέλη του Δ.Σ. και στον πρώην Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, λόγω μη επάρκειας των προβλέψεων για απομείωση χορηγήσεων στην ετήσια οικονομική έκθεση της Εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31.12.2011.

Ανακοίνωση της ΕΚΚ αναφέρει ότι η απόφαση αποτελεί κατάληξη των ερευνών που διεξήγαγε η ΕΚΚ για την τραπεζική κρίση και αφορά στην περίοδο πριν το bail in, μεταξύ 2010 και 2011.

Διαβάστε Περισσότερα

Τράπεζα Κύπρου: Ζημιές €553 εκατ. στο εννεάμηνο - Δημιουργεί επενδυτικό Ταμείο Ακινήτων

Ζημιές €553 εκ. ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2017 η Τρ. Κύπρου έναντι κερδών €62 εκ. το εννεάμηνο του 2016.
Οι προβλέψεις της αυξήθηκαν στα €729 εκ. από €267 εκ. πέρσι. Σημειώνεται ότι η τράπεζα καταγράφει δέκα συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης των προβληματικών δανείων.
Η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αναφέρεται στη δημιουργία επενδυτικού ταμείου ακινήτων στην Κύπρο μεγέθους περίπου €190 εκ. που θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο αλλά και σε συνεχή διερεύνηση άλλων διαρθρωτικών λύσεων για επιτάχυνση της μείωσης του κινδύνου στον ισολογισμό, πιθανόν στο άμεσο μέλλον, μέσω ενός ή περισσότερων συναλλαγών.
Επίσης αναφέρεται σε εκτίμηση του συγκροτήματος για την επίδραση του ΔΠΧΑ 9, με βάση τον ισολογισμό στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, όπου αναμένεται μείωση στα ίδια κεφάλαια ύψους €250 εκ. μέχρι €300 εκ.
Η τράπεζα σημειώνει ότι η προκαταρτική καθοδήγηση για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2018 διατηρείται με στόχο κερδών €0,40 ανά μετοχή. Αναμένει πιο ομαλή χρέωση προβλέψεων (<1% το 2018), αλλά πίεση στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Διαβάστε Περισσότερα

Στις 14/12 η ετυμηγορία για την Τράπεζα Κύπρου

Ολοκληρώθηκε στις 25-10-2017  ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της 1ης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της, με κύρια κατηγορία τη χειραγώγηση της αγοράς με  την τελική απόφαση να ανακοινώνεται στις 14 Δεκεμβρίου.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/11/2017 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση  για τη χθεσινή  ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη νεκρανάσταση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Λεπτομερή απάντηση στον κύριο Υπουργό και στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σε προσεχή συνεδρία του η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο Σύνδεσμος ήταν με την εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι η πώληση αξιογράφων σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιώτες κηρύχθηκε παράνομη από την Κεντρική Τράπεζα, την Κεφαλαιαγορά,  τη Βουλή και τα ελληνικά δικαστήρια.  Άρα η αναφορά του κυρίου Υπουργού σε νομικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια  και περιττή είναι και εκ του πονηρού υποβάλλεται.

Μήπως τα ελληνικά δικαστήρια δεν βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν ακολουθούν την ευρωπαϊκή δικονομία;   Υποβάλλεται η ερώτηση αυτή για να υπενθυμισθεί ο κ. Υπουργός ότι σε 44 αγωγές που εκδικάστηκαν στην Ελλάδα, μια κυπριακή τράπεζα καταδικάστηκε για πραγματικές και ηθικές αποζημιώσεις.  Και όταν για μια υπόθεση, η εν λόγω τράπεζα, τόλμησε (γιατί περί τόλμης πρόκειται) να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, η απόφαση του Εφετείου ήταν καταπέλτης εναντίον της.

Διαβάστε Περισσότερα

Επικριτικοί οι Κάτοχοι Αξιογράφων προς Γεν. Εισαγγελέα

Λευκωσια 1-11-2017

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, εκφράζοντας ανησυχία για υποτιθέμενες, όπως αναφέρει, δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι «’δεν διερευνώνται οι υποθέσεις των τραπεζικών αξιογράφων που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή, καθώς πρόκειται πλέον για ιδιωτικές’».
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεών σας και αναμένουμε εναγωνίως να διαψεύσετε όσα αφορούν τα μέλη μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει στον Γενικό Εισαγγελέα ότι έχει «εφοδιάσει τις ανακριτικές αρχές με δεκάδες έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας το έγκλημα που διαπράχθηκε» εις βάρος τους.
 
«Πιστεύουμε ότι και κλοπή έγινε και ψευδείς παραστάσεις και δόλος χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι δύο τράπεζες – με οδηγίες άνωθεν – να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους και να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, τα οποία παρουσίαζαν ως πενταετής καταθέσεις με ψηλό επιτόκιο λόγω της μακράς τους διάρκειας», καταλήγει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικων Αξιογραφων .

 

Στην Επ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Ενέργειας για το 2018

Λευκωσια-τωρα :
Τον προϋπολογισμό 2018 του Υπ. Ενέργειας και θέμα καταθετών Λαϊκής, συζητεί την Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών.

Τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το 2018 θα συζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 9.30, ενώ στις 14.00 η Επιτροπή θα συζητήσει πρόταση νόμου για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, την σταδιακή αποζημίωση των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου που οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχές, καθώς και των κατόχων αξιογράφων.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.