Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Πώς ελήφθη η απόφαση για αλλαγή των όρων (Καθημερινη 2012)

Πώς ελήφθη η απόφαση για αλλαγή των όρων των ΜΑΕΚ : Μια ιστορικη αναδρομη σε δημοσιευμα της Καθημερινης 22-7-2012 που λυνει απορίες !!!


Η μετατροπή των ΜΑΕΚ ενδέχεται να ήταν αποφασισμένη από την ώρα της έκδοσης
Η όποια λύση θα πρέπει να συζητηθεί με την Τρόικα η οποία είναι πλέον και ο βασικός δανειστής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 - 14:17

Ενώ οι αντιπαραθέσεις σχετικά με τις λύσεις που θα βρεθούν σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) των τραπεζών –με κυρίαρχο το ενδιαφέρον στην Τράπεζα Κύπρου- προκύπτει πως οι αποφάσεις που λήφθηκαν για το θέμα, έχουν βαθύτερο ιστορικό. Η απόδοση ευθυνών  εστιάζεται σε δύο σημεία: Πρώτο, στην απόφαση για αναθεώρηση των όρων της έκδοσης των ΜΑΕΚ («αξιόγραφα»), και δεύτερο στον τρόπο με τον οποίο διατέθηκαν αυτά στους επενδυτές.

Διαβάστε Περισσότερα

Σ. Ψυχομάνης, Η διάθεση στην Ελλάδα «Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου» (ΜΑΕΚ) ως καινοφανών ομολόγων ομολογιακού δανείου αλλοδαπής τράπεζας (Γνωμ.)

Σ. Ψυχομάνης, Η διάθεση στην Ελλάδα «Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου» (ΜΑΕΚ) ως καινοφανών ομολόγων ομολογιακού δανείου αλλοδαπής τράπεζας (Γνωμ.)
ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ
ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Τεύχος 1/2018, Ιανουάριος 2018

Νομοθεσία, Μελέτες και Νομολογία εμπορικού, οικονομικού, αστικού οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου

Εκδίδεται από το 1995 - Μηνιαία έκδοση

Απόσπασμα
Τράπεζα, άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, εξέδωσε και διέθεσε σε Έλληνες καταθέτες-επενδυτές, μέσω των υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα, ομόλογα ομολογιακού δανείου, με ασυνήθεις όρους, που τα ονόμασε «Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου» (ΜΑΕΚ). Η οικονομική, όμως, δυσπραγία της τράπεζας αυτής, οδήγησε, με βάση τους όρους των ομολόγων αυτών και τις σχετικά ενεργηθείσες μεθοδεύσεις, σε μονομερή τους μετατροπή σε ίδια κεφάλαια της τράπεζας, με απώλεια της αξίας τους για τους κομιστές τους. Οι υποδεικνυόμενες στην παρούσα γνωμοδότηση παρανομίες της τράπεζας θεμελιώνουν τη νομιμότητα των αξιώσεων των επενδυτών εναντίον της, προς αποζημίωσή τους.Σπυρίδων Δ. Ψυχομάνης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ Εισαγωγικά Ενόψει του πραγματικού περιστατικού ότι η Τράπεζα Χ εξέδωσε την 05.04.2011 Ενημερωτικό Δελτίο περί δημόσιας προσφοράς και εισαγωγής για διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο αξιών των απ’ αυτήν εκδοθέντων και ονομασθέντων «Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου» (ΜΑΕΚ) και ότι προέβη, στη συνέχεια, στη διάθεση τούτων προς το κοινό και, ιδίως, προς ήδη πελάτες της-καταθέτες στην Ελλάδα, τέθηκε στον γράφοντα το βασικό, γενικό ερώτημα, για την ύπαρξη και τη νομική θεμελίωση δικαιωμάτων, κατά της τράπεζας, των αποκτησάντων τα ΜΑΕΚ πελατών της, οι οποίοι, σε βραχύ χρονικό διάστημα και από διάφορες αιτίες, βρέθηκαν να κατέχουν εκμηδενισμένης, πλέον, αξίας τοιαύτα, έχοντας απολέσει το σύνολο των εμπιστευμένων στην τράπεζα κεφαλαίων τους....
Περισσοτερα στο Δικαιο Επιχειρησεων & Εταιρειων τευχος 1 2018

Ποιοί ελέγχουν τις τράπεζες στην Κύπρο

Πέφτει και το τελευταίο προπύργιο μιας αμιγούς κυπριακής τράπεζας με την πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, η κυριότητα της οποίας σε οποιαδήποτε μορφή θα περάσει σε ξένα χέρια. Η Κύπρος δεν θα έχει πιστωτικό ίδρυμα με μετόχους Κυπρίους και hedge funds από Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Μέση Aνατολή θα ελέγχουν πλέον το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Ο «τραπεζικός χάρτης» πέντε χρόνια μετά την κρίση του 2013 ξαναγράφεται, λόγω των κόκκινων δανείων και την πίεση των κεφαλαιακών απαιτήσεων. Στην τελική ευθεία εισέρχονται, πλέον, οι διεργασίες για την αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη Λαϊκή ακόμη ένας τραπεζικός παίκτης θα αποχωρήσει από την αγορά αν υλοποιηθεί το σενάριο για εξαγορά από την Ελληνική Τράπεζα. Αυτό αν θα γίνει θα είναι με αύξηση κεφαλαίου και τη συμμετοχή νέων επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, δημιουργώντας νέες ανακατατάξεις.Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στη διαδικασία προσφορών για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο παρόν στάδιο ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί από την εταιρεία κατά πόσον θα υποβάλει προσφορά ή όχι και υπό ποιους όρους. Μέχρι τέλος Απριλίου όπως είναι η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να έχει κλείσει το deal με ιδιώτη επενδυτή για την πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και νέοι μέτοχοι να μπουν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τράπεζα Κύπρου: Ζημιά ύψους €552 εκατομμυρίων για το 2017

Στη δημοσιοποίηση των ελεγμένων οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2017 προχώρησε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, τα οποία και επιβεβαιώνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα πριν από ένα μήνα.
 
Συγκεκριμένα, το συγκρότημα ανακοινώνει ζημιά ύψους  €552 εκατομμυρίων για το 2017 σε σύγκριση με €64  εκατομμύρια κέρδη το 2016, παρουσιάζοντας ωστόσο την ίδια ώρα μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) του κατά €2,2 δισεκατομμύρια ή 20% σε ετήσια βάση σε 8,8 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας τα ΜΕΔ είναι μειωμένα κατά 41% από το Δεκέμβριο του 2014.

Διαβάστε Περισσότερα

Τράπεζα Κύπρου: Ιδού το ακριβότερο ακίνητο που πωλεί στην Ελλάδα

 Ακίνητο εμβαδού 10.194 τ.μ στη βιομηχανική περιοχή Κρυονέρι Αττικής στην Ελλάδα πωλεί για το ποσό των €7.4 εκατ. το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Πρόκειται για βιομηχανικό συγκρότημα με γραφεία αποτελούμενο από ισόγειο, δύο υπόγεια (Α και Β) και δύο ορόφους. Συγκεκριμένα αποτελείται από γραφεία ισογείου 2.586,37 τ.μ., 1ο όροφο 2.586,37 και 2ο όροφο 1.218,37 τ.μ. Επιπρόσθετα το Α υπόγειο έχει χρήση χώρων στάθμευσης 1.218,37 τ.μ, και το Β υπόγειο είναι i) βιομηχανικό χώρος 1.368 τ.μ. με άμεση πρόσβαση από ανοιχτό χώρο, λόγω της μορφολογίας του οικοπέδου και ii) βοηθητικοί χώροι 1.218,37 τ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΤΥΚ: Προς απεργιακά μέτρα στην Τράπεζα Κύπρου

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου, αφού η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων προανήγγειλε τη «λήψη μέτρων μη αποκλειομένης και της απεργίας».

Οι διαφορές μεταξύ της ΕΤΥΚ και της Τράπεζας Κύπρου σχετίζονται με το νέο σύστημα αξιολόγησης που θέλει να εφαρμόσει η Τράπεζα, τη μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και τη μη καταβολή της ΑΤΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Χούριγκαν, έστειλαν κοινή εγκύκλιο προς το προσωπικό διαμηνύοντας ότι, «η συνέχιση της υφιστάμενης πρακτικής και η χορήγηση οριζόντιας αδιάκριτης προσαύξησης θα οδηγήσει στην περαιτέρω αύξηση του κόστους, ενώ ταυτόχρονα θα καταστήσει την τράπεζα λιγότερο ανταγωνιστική».

Διαβάστε Περισσότερα

Ζημιά μετά τη φορολογία €552 εκατομμυρίων ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

Ζημιά μετά τη φορολογία ύψους €552 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε για το 2017 το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, σε σύγκριση με κέρδη €64 εκ. το 2016, παρουσιάζοντας μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων για ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο το δ΄ τρίμηνο του περσινού έτους (βάσει ΕΑΤ).

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, που ανακοίνωσε σήμερα το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα €485 εκατ. για το 2017, ενώ το σύνολο προβλέψεων και απομειώσεων ανήλθε στα €942 εκατ. για το 2017.
 
Ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) ανήλθε σε 12,7% και σε 12,2% χωρίς μεταβατικές διατάξεις. Ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 14,2%

Διαβάστε Περισσότερα

28 εκατομμύρια από Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να καλύψει τη ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία προνοίας των εν ενεργεία υπαλλήλων της από το κούρεμα του 2013
ΗΤράπεζα Κύπρου άνοιξε διάπλατα το παράθυρο που είχε μισοανοίξει την περασμένη Παρασκευή για κάλυψη της ζημιάς που υπέστησαν τα ταμεία προνοίας του προσωπικού το 2013 από τη διαδικασία του bail in.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Πάτρικ Χούρικαν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το συγκρότημα αποφάσισε να καλύψει τη ζημιά σε μια προσπάθεια να αποπολιτικοποιήσει το όλο θέμα, ενώ αποσυνδέει το θέμα με τη συζήτηση για την εισαγωγή ενός νέου συστήματος προσαυξήσεων και προαγωγών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Τράπεζα Κύπρου έκρυψε ζημιές 362 εκατομμυρίων ευρώ το 2011

Η Τράπεζα Κύπρου αντιμετώπιζε ήδη από το έτος 2011 σοβαρά προβλήματα λόγω της διαχείρισης των προβληματικών της δανείων.
Καταπέλτης για τη διοίκηση Ηλιάδη - Αριστοδήμου είναι η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία διαπιστώνεται εκτεταμένη αλλοίωση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου. Το 2011«κρύφτηκαν» ζημιές 362 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό και επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 595.000 ευρώ.
Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέσα από ένα κείμενο 158 σελίδων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εικόνα που εξέπεμπε προς τα έξω το Συγκρότημα απείχε από την πραγματικότητα, με το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων να είναι υπαρκτό τουλάχιστον από το 2010.
Μέσα από την ίδια απόφαση προκύπτει ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε διαπιστώσει το πρόβλημα, είχαν σταλεί επιστολές από την άνοιξη του 2010, αλλά προφανώς δεν έγινε καμία διορθωτική κίνηση.
Αρνητικό αντίκτυπο
 Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου είναι ιδιαίτερα αυστηρή ως προς το αποτέλεσμα που είχε ο τρόπος χειρισμού των επισφαλών δανείων.
«Η ανακοίνωση αυτή (σ.σ. των προστίμων) ακολουθεί μία εις βάθος και εμπεριστατωμένη έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στις ενέργειες της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου κατά την περίοδο που προηγήθηκε της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο. Η Τράπεζα Κύπρου και οι πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι της απέτυχαν να προβούν στην επαρκή δημοσιοποίηση τής πραγματικά επιδεινούμενης οικονομικής θέσης της το 2011, η οποία στην πορεία είχε άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην άνευ προηγουμένου τραπεζική κρίση που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια στην Κύπρο. Η διοίκηση της εταιρείας είχε τη νομική ευθύνη και όφειλε να διασφαλίσει τη συμπερίληψη επαρκών προβλέψεων για επισφαλή δάνεια – μια θεμελιώδη λογιστική διαδικασία την οποία δεν τήρησαν», καταλήγει.

Διαβάστε Περισσότερα

Απάντηση για πρόταση Νικόλα: «Είμαστε εξαπατημένοι καταθέτες, όχι κάτοχοι αξιογράφων»!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

Ανοικτή επιστολή από την κίνηση εξαπατηθέντων κατατεθών προς τους υποψήφιους Προέδρους, πολιτικούς Αρχηγούς, βουλευτές, Υπουργό Οικονομικών και γενικό Εισαγγελέα.

Αναλυτικά:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης αλλά και τη παραφιλολογία που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό γύρω από αυτό το θέμα, θα θέλαμε να επανατοποθετήσουμε το χρονίζον θέμα των αξιογράφων στη σωστή του διάσταση και να διατυπώσουμε τα ακόλουθα:

1. Δεν υπάρχουν κάτοχοι αξιογράφων αλλά εξαπατηθέντες καταθέτες! Τα αξιόγραφα έχουν κηρυχθεί άκυρα ως προϊόντα απάτης, δόλου και αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών.

2. Το ότι τα αξιόγραφα είναι άκυρα και το ότι πρόκειται για μείζον έγκλημα εξαπάτησης έχει καταδειχθεί περίτρανα μέσα από τις σωρηδόν καταδικαστικές - καταπελτικές αποφάσεις των Ελληνικών Πρωτόδικων Δικαστηρίων αλλά και του Εφετείου Αθηνών!!

3. Έχει επίσης καταδειχθεί μέσα από τα πορίσματα της Κεντρικής Τράπεζας της επιτροπής θεσμών και της κεφαλαιαγοράς!!

4. Η συγκριμένη εξαπάτηση – έγκλημα σε βάρος μας, επενεργήθει χρονικά πολύ πριν το κούρεμα, στο οποίο εμάς μας τα πήραν όλα!

5. Το μέγεθος του δικού μας προβλήματος περιορίζετε στα 500 - 600 εκατ. και είναι άδικο, παράλογο και δεν πρέπει να ’’τσουβαλιαστούμε’’ μαζί με τους κουρεμένους στα 9.5 δις εκατομμύρια.

6. Σύντομα αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις κυπριακών δικαστηρίων οι οποίες δεν μπορούν να είναι διαφορετικές από αυτές που εκδόθηκαν από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε (της Ελλάδας) για τις ίδιες δόλιες πράξεις, αθέμιτες πρακτικές, εξαπάτηση, από την ίδια την τράπεζα!

Δεν είναι δυνατόν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος για το ίδιο αδίκημα, κάποιος να καταδικαστεί με απόφαση μάλιστα πλέον του ΕΦΕΤΕΙΟΥ και σε άλλο κράτος να αθωωθεί!

Υπάρχει κάτι ανάλογο είτε στους κουρεμένους είτε στα Ταμεία Προνοίας;

7. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην Κυπριακή Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή

Kαλούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ.α. να σταματήσουν να κινδυνολογούν για την σταθερότητα της Τράπεζας Κύπρου (η οποία μάλιστα κατάφερε να εξοφλήσει σε χρόνο ρεκόρ τα 9 δις του ELLA) για 200 – 300 εκατ. αποζημιώσεις για αξιόγραφα και να αφήσουν ανεπηρέαστη την δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως και στην Ελλάδα.

8. Η περίπτωση η δική μας είναι τελείως διαφορετική και ξεχωριστή από όλους τους άλλους κουρεμένους, ταμεία προνοίας, μετόχους κτλ. με τους οποίους κάποιοι μας έχουν τσουβαλιάσει!

Εμάς, μας έχουμε κλέψει με δόλο, αθέμιτες πρακτικές… μας εξαπάτησαν! Τους άλλους τους έκλεψαν με νόμο!.. χωρίς μ’ αυτό να λέμε ότι ήταν σωστό.

9. Υπάρχει πρόνοια του Eurogroup η οποία αναφέρει ρητά ‘’…το Eurogroup αναγνωρίζει την πρόθεση των Κυπριακών Αρχών να αποζημιώσουν όσους αποδεδειγμένα, μέσα από δικαστικές αποφάσεις έχουν εξαπατηθεί’’.

Ακριβώς αυτή την πρόνοια ζητούμε να εφαρμόσει η Κυπριακή Πολιτεία (ιδιαίτερα για όσους έχουν εξαπατηθεί από την Λαϊκή Τράπεζα, η οποία κρατικοποιήθηκε), χωρίς να περιμένει άλλα πέντε – δέκα χρόνια για να εκδικαστούν όλες οι υποθέσεις, αφού ο τρόπος εξαπάτησης ήταν πάντα ο ίδιος!

όσους έχουν εξαπατηθεί από την Λαϊκή Τράπεζα, η οποία κρατικοποιήθηκε), χωρίς να περιμένει άλλα πέντε – δέκα χρόνια για να εκδικαστούν όλες οι υποθέσεις, αφού ο τρόπος εξαπάτησης ήταν πάντα ο ίδιος!

10. Για εμάς έχουν βγει και πορίσματα και δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες αναμένουμε σύντομα και από τα κυπριακά δικαστήρια… μπορούν και οι άλλοι να βγάλουν τέτοιες δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν ζητάμε να μας χαριστεί κανένας, αλλά να εφαρμοσθεί ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

11. Δεν είναι ο σκοπός μας να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε… κατανοούμε τα προβλήματα όλων, γιατί εμείς είμαστε οι πρώτοι παθόντες!

Εμάς όμως μας τα πήραν όλα!


α. Δεν θα επιβαρύνονταν όλοι οι φορολογούμενοι αν η βουλή τότε ψήφιζε οριζόντιο κούρεμα - φορολόγηση;

β. Με ποια λογική και ποιο δικαίωμα να παραβιαστεί η αρχή της ισονομίας και κατανομής ίσων βαρών και να φορτωθεί μόνο μια μερίδα λαού όλο το βάρος.

γ. Αν δεν μας υφάρπαζαν τα χρήματα που με τόσο κόπο και ιδρώτα μαζέψαμε, το κράτος – ο φορολογούμενος πολίτης για να στηρίξει τότε την Λαϊκή θα έπρεπε αντί 1.8 δις να κατέβαλλε 3 δις!

δ. Το κράτος φέρει ευθύνη για τους εξαπατηθέντες από την Λαϊκή αφού κατέστη Κρατική Τράπεζα!

ε. Η πολιτεία να φροντίσει έτσι ώστε αυτό το μικρό σχετικά ποσό να καταβληθεί από τα τρία ένοχα μέρη, το κράτος, την Τράπεζα Κύπρου και την Κ. Τράπεζα.

20. Μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και του Εφετείου δεν προτιθέμεθα σε αντίθεση με άλλους, να προβούμε στον οποιοδήποτε συμβιβασμό – εκπτώσεις! Τα τρία ένοχα μέρη Τράπεζα Κύπρου, Κ. Τράπεζα και το κράτος υποχρεούνται να μας αποκαταστήσουν για την εξαπάτηση την κλοπή και την ταλαιπωρία που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με την καταβολή πλήρης αποζημίωσης!!

21. Πέντε χρόνια μετά ανέμενε κανείς τόσο οι ηθικοί αυτουργοί- (Διοικητικά Συμβούλια) όσο και τα εκτελεστικά όργανα (Ανώτερα διευθυντικά στελέχη) των τράπεζων θα προσάγοντο ενώπιων της δικαιοσύνης για το πρώτο μείζον οικονομικό έγκλημα. Ο πρώην Γ. Εισαγγελέας παρά τις πολλαπλές γραπτές καταγγελίες που δέχθηκε, έπραξε ‘’ουδέν’’!

Ο νυν Γ. Εισαγγελέας έχει πλέον στα χέρια του εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια όλο το ανακριτικό υλικό σε σχέση με την απάτη των αξιογράφων. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, απαιτούμε την ποινική δίωξή τους εδώ και τώρα! Όχι άλλη ατιμωρησία».

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.