Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στις 14/12 η ετυμηγορία για την Τράπεζα Κύπρου

Ολοκληρώθηκε στις 25-10-2017  ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της 1ης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της, με κύρια κατηγορία τη χειραγώγηση της αγοράς με  την τελική απόφαση να ανακοινώνεται στις 14 Δεκεμβρίου.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/11/2017 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση  για τη χθεσινή  ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη νεκρανάσταση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Λεπτομερή απάντηση στον κύριο Υπουργό και στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σε προσεχή συνεδρία του η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο Σύνδεσμος ήταν με την εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι η πώληση αξιογράφων σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιώτες κηρύχθηκε παράνομη από την Κεντρική Τράπεζα, την Κεφαλαιαγορά,  τη Βουλή και τα ελληνικά δικαστήρια.  Άρα η αναφορά του κυρίου Υπουργού σε νομικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια  και περιττή είναι και εκ του πονηρού υποβάλλεται.

Μήπως τα ελληνικά δικαστήρια δεν βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν ακολουθούν την ευρωπαϊκή δικονομία;   Υποβάλλεται η ερώτηση αυτή για να υπενθυμισθεί ο κ. Υπουργός ότι σε 44 αγωγές που εκδικάστηκαν στην Ελλάδα, μια κυπριακή τράπεζα καταδικάστηκε για πραγματικές και ηθικές αποζημιώσεις.  Και όταν για μια υπόθεση, η εν λόγω τράπεζα, τόλμησε (γιατί περί τόλμης πρόκειται) να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, η απόφαση του Εφετείου ήταν καταπέλτης εναντίον της.

Διαβάστε Περισσότερα

Επικριτικοί οι Κάτοχοι Αξιογράφων προς Γεν. Εισαγγελέα

Λευκωσια 1-11-2017

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, εκφράζοντας ανησυχία για υποτιθέμενες, όπως αναφέρει, δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι «’δεν διερευνώνται οι υποθέσεις των τραπεζικών αξιογράφων που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή, καθώς πρόκειται πλέον για ιδιωτικές’».
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεών σας και αναμένουμε εναγωνίως να διαψεύσετε όσα αφορούν τα μέλη μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει στον Γενικό Εισαγγελέα ότι έχει «εφοδιάσει τις ανακριτικές αρχές με δεκάδες έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας το έγκλημα που διαπράχθηκε» εις βάρος τους.
 
«Πιστεύουμε ότι και κλοπή έγινε και ψευδείς παραστάσεις και δόλος χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι δύο τράπεζες – με οδηγίες άνωθεν – να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους και να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, τα οποία παρουσίαζαν ως πενταετής καταθέσεις με ψηλό επιτόκιο λόγω της μακράς τους διάρκειας», καταλήγει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικων Αξιογραφων .

 

Στην Επ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Ενέργειας για το 2018

Λευκωσια-τωρα :
Τον προϋπολογισμό 2018 του Υπ. Ενέργειας και θέμα καταθετών Λαϊκής, συζητεί την Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών.

Τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το 2018 θα συζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 9.30, ενώ στις 14.00 η Επιτροπή θα συζητήσει πρόταση νόμου για την Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, την σταδιακή αποζημίωση των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, των καταθετών της Τράπεζας Κύπρου που οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχές, καθώς και των κατόχων αξιογράφων.

Διαβάστε Περισσότερα

Ξεκίνησε η τελική αγόρευση της ΚΑ στην 1η υπόθεση εναντίον της Τρ. Κύπρου και των στελεχών της

Στο στάδιο της τελικής αγόρευσης της Κατηγορούσας Αρχής και πριν από την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου βρίσκεται η εκδίκαση της 1ης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της με κύρια κατηγορία αυτή της χειραγώγησης της αγοράς μεταξύ 14/06/2012 και 26/06/2012.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Διαβάστε Περισσότερα

Εφετείο στην Αθήνα απέρριψε έφεση της Τράπεζας Κύπρου

Τριμελές Εφετείο στην Ελλάδα απέρριψε έφεση της Τράπεζας Κύπρου εναντίον καταδικαστικής απόφασης Πρωτόδικου Δικαστηρίου, σχετικά με την πώληση χρεογράφων/αξιογράφων σε ιδιώτη, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.


Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι αυτή είναι η πρώτη έφεση της Τράπεζας Κύπρου που εκδικάζεται στην Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος «αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου, την κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα και άλλους, να κάμουν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την εξωδικαστική διευθέτηση του προβλήματος στην Κύπρο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/10/2017 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ελλάδος 98, Καθολική 3041 Λεμεσός
Τηλ. 25365120   Fax 25345680
 
                                                                                                                            5.10.2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
 
Η ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ
 
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας από τους οκτώ λόγους που μπορούν να διαταράξουν την δημοσιονομική πολιτική του κράτους είναι οι αποζημιώσεις που ενδεχομένως να κληθεί να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία από δικαστικές αποφάσεις.
 
Ένας μεγάλος αριθμός των αγωγών που εκκρεμούν, αφορούν υποθέσεις αξιογράφων.  Η καθυστέρηση στην εκδίκασή τους, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να καταβάλει εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις.
 
Στο μνημόνιο υπάρχει πρόνοια για αποζημίωση από την κυβέρνηση – με νομικές διαδικασίες – των κατόχων αξιογράφων που εξαπατήθηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα

Ένα βήμα πριν την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου για την 1η υπόθεση Τρ. Κύπρου

Με την τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννη Κυπρή ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πέντε πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η Κατηγορούσα Αρχή θα προβεί στη δική της τελική αγόρευση στις 18 Οκτωβρίου, με την οποία θα δώσει απαντήσεις στα όσα υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, προτού το δικαστήριο επιφυλάξει την τελική του ετυμηγορία. 

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από τον κ. Κυπρή, είναι η Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο και οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Πεχλιβανίδης, με κύρια κατηγορία αυτή της χειραγώγησης της αγοράς.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΑΕΚ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Λίαν προσφάτως ακόμη ένας πελάτης του γραφείου μας δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο, με την υπ’ αριθμ. 120/2017 απόφασή του, ο οποίος είχε πεισθεί από υπάλληλο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να αγοράσει μετατρέψιμα χρεόγραφα (γνωστά και ως Μ.Α.Ε.Κ.), παρουσιάζοντας τα σαν ένα είδος προθεσμιακής κατάθεσης.
Ο πελάτης μας, επιστήμονας μεν, μη γνώστης χρηματοοικονομικών δε, παραπλανήθηκε από την υπάλληλο της τραπέζης να επενδύσει σε μετατρέψιμα χρεόγραφα, η οποία (υπάλληλος) «παρέλειψε» να τον ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους που διέτρεχε και του παρουσίασε το εν λόγω προϊόν σαν απολύτως ασφαλές και επωφελές για αυτό και ανταποκρινόμενο δήθεν πλήρως στο επενδυτικό του προφίλ. H απόφαση δέχτηκε ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έπραξε παραβιάζοντας τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, τις συναλλακτικές υποχρεώσεις πρόνοιας και ασφάλειας που επιβάλλονται από το νόμο κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και παραβίασε το νόμο περί προστασίας του καταναλωτή, ακυρώνοντας έτσι την σύμβαση αγοράς του «τοξικού» προιόντος λόγω πλάνης και επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση στον πελάτη μας .

Διαβάστε Περισσότερα

Τράπεζα Κύπρου: Στοχεύει σε κέρδη 180 εκατ. ευρώ το 2018 μετά τις ζημιές στο α΄εξάμηνο του 2017

 Η τράπεζα αναμένει προκαταρκτικά για το 2018 τα κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στα 40 σεντς
Σε κέρδη 180 εκατ. ευρώ στοχεύει ι η Τράπεζα Κύπρου για το 2018, μετά την καταγραφή ζημιών 554 εκατ. ευρώ στο α΄εξάμηνο του 2017.
Η τράπεζα αναμένει προκαταρκτικά για το 2018 τα κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στα 40 σεντς, που με βάση τις 446 εκ. μετοχές, αντιστοιχούν με περίπου 180 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, στα 554 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες της Τράπεζας Κύπρου το α' 6μηνο του 2017, σε σύγκριση με κέρδη μετά τη φορολογία ύψους 56 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.