Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων με σημερινή ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει σταδιακά τους μισθούς που αποκόπηκαν στο παρελθόν λόγω της κρίσεως.  Επίσης χαιρετίζει την αποκατάσταση του επιδόματος πολύτεκνης μάνας, καθώς και την άμεση μερική αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι φρουτοπαραγωγών.

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος.

«Ο Σύνδεσμος», προσθέτει η ανακοίνωση, «αναμένει από την κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση και των 17.000 μελών του Συνδέσμου, τα οποία υπήρξαν τα πρώτα θύματα της αδηφαγίας των τραπεζών και των ελλιπών ελέγχων των εποπτικών αρχών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι κάτοχοι αξιογράφων είναι  τα πρώτα θύματα της τραπεζικής κρίσης,  αφού το πρόβλημά τους ξεκίνησε πολύ πριν τα Μνημόνια, την 1.7.12 (σε λίγες μέρες συμπληρώνονται έξι χρόνια), όταν οι τράπεζες σταμάτησαν να  καταβάλλουν τόκους στις καταθέσεις  τις οποίες με – αποδεδειγμένα – δόλιο τρόπο μετέτρεψαν σε αξιόγραφα, που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία δεν έπρεπε να είχαν πωληθεί σε οποιοδήποτε ιδιώτη, ανεξαρτήτως γνώσεων, μορφώσεως, ηλικίας κλπ».

Ο Σύνδεσμος, καταλήγει η ανακοίνωση, έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και εκφράζεται η ελπίδα ότι σύντομα θα διευθετηθεί αυτή η συνάντηση για να γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό για το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την «αποζημίωσή» των κατόχων αξιογράφων.

…………………………. …                                                                   …………………………
Φοίβος Μαυροβουνιώτης                                                                    Σταύρος Γιαλλουρίδης

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.