Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Απαξιώνουν το ακριβότερο ακίνητο της Τράπεζας Κύπρου και το πιο ιστορικό ξενοδοχείο

Ελπίζω ότι κανείς δεν θα δείξει προκατάληψη ή περίεργες προθέσεις για την ίδια μοίρα που φαίνεται να έχει το πιο γνωστό και ακριβότερο ακίνητο που κατέχει  η Τράπεζα Κύπρου την υπεραγορά Ορφανίδης στον Στρόβολο, με το ξενοδοχείο «Βερεγγάρια», αφού και τα δύο παραμένουν στα αζήτητα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες τρεις ήταν οι μέχρι τώρα ενδιαφερόμενοι για την υπεραγορά «Ορφανίδη» όσοι ήταν και οι υποψήφιοι επενδυτές του ιστορικού ξενοδοχείου «Βερεγγάρια» αλλά κανείς δεν έχει δείξει επενδυτικό ενδιαφέρον για κανένα από τα δύο. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή απο την Τράπεζα Κύπρου η μεγαλύτερη ανησυχία όπως φαίνεται των υποψήφιων επενδυτών είναι: τα όσα πρέπει να γίνουν στο θέμα που αφορά  τη φορολογική και πολεοδομική νομοθεσία”.

Παρά το γεγονός ότι η πρώην υπεραγορά έχει τρείς ορόφους, συνολική έκταση 59.437 τ.μ. και 1.126 χώρους στάθμευσης και βρίσκεται στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στα όρια του Δήμου Στροβόλου, σε κεντρικό σημείο δηλαδή της πρωτεύουσας εντούτοις κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ουσιαστικά.

Η τιμή πώλησης σύμφωνα με την ιστοσελίδα Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων (REMU), φτάνει τα 34 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του «Βερεγγάρια έχει αγγίξει πλέον το 1.600.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο Βερεγγάρια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων και ανεγέρθηκε πριν από 88 χρόνια, το 1930, σε γη συνολικού εμβαδού 26.520 τετραγωνικών μέτρων, με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.

Το κυρίως κτήριο έχει εμβαδόν 4.500 τ.μ. και αποτελείται από 80 δωμάτια σε 2 πτέρυγες. Στο ανατολικό τμήμα του τεμαχίου υπάρχει ξενώνας 60 χρονών με εμβαδόν 280 τ.μ. Στο βορειοανατολικό τμήμα υπάρχει καφεστιατόριο εμβαδού 200 τ.μ. και εξωτερικά πισίνα.

Της Νικολέτας Χρήστου

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.