Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


15 ακίνητα στην Ελλάδα πωλεί η Τράπεζα Κύπρου

Σειρά ακινήτων της στην Ελλάδα διαθέτει προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου, με στόχο την άντληση εσόδων της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστον. Πρόκειται για συνολικά 15 ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται πρώην υποκαταστήματα και γραφεία της Λαϊκής Τράπεζας, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές, επαγγελματικά κτίρια, αλλά και βιομηχανικά ακίνητα. Η αξία τους υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι αρχικές τιμές με τις οποίες μπορούν να τα αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι εκκινούν από τις 125.000 ευρώ για το φθηνότερο ακίνητο και ανέρχονται έως τα 1,87 εκατ. ευρώ για το ακριβότερο ακίνητο. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ακίνητα δεν είχαν αποκτηθεί από τις ελληνικές τράπεζες που απορρόφησαν τις εν Ελλάδι δραστηριότητες των αντίστοιχων κυπριακών τραπεζικών ομίλων, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο, η Τράπεζα Κύπρου έχει σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα ρευστοποίησης ακίνητης περιουσίας, το οποίο εκτείνεται και στην Κύπρο, ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, κυρίως σε Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει αντλήσει συνολικά έσοδα της τάξεως των 22 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, μέσω της πώλησης ακινήτων και οικοπέδων της στην Κύπρο. Η τελευταία κίνηση αφορά την πώληση 11 ακινήτων της (κυρίως καταστήματα και οικόπεδα), αντί συνολικού τιμήματος 3,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της από κατασχέσεις και τα οποία διέθεσε σε ενδιαφερόμενους αγοραστές μέσω αναγγελιών και καταχωρίσεων στον Τύπο. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, η Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να εντάξει προς πώληση τρία ακόμα μεγάλα εμπορικά ακίνητα.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.