Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Το σκάνδαλο σε βάρος των ομολογιούχων… συνεχίζεται!

Το σκάνδαλο σε βάρος των ομολογιούχων… συνεχίζεται!

Την ίδια ακριβώς ώρα που, η εφημερίδα «F&M Voice» που κυκλοφορεί, έφερε στο φως της δημοσιότητας, απόφαση αυστριακού δικαστηρίου το οποίο δικαιώνει πανηγυρικά ομολογιούχο που «κουρεύτηκαν» τα χρήματα του, κι έτσι ανοίγει διάπλατα το δρόμο, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες μπορούν κι αυτοί να στραφούν ακόμη και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, το ΣτΕ έρχεται για μία ακόμη φορά να βγάλει απόφαση – σκάνδαλο και να κρίνει νόμιμο και συνταγματικό το «κούρεμα» των Ελλήνων ομολογιούχων.

Γράφει: Πάρις Κουρτζίδης

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, έντρομη η κυβέρνηση και οι υπαίτιοι – ένοχοι του PSI στην Ελλάδα, με απροκάλυπτο και σκανδαλώδη τρόπο δίνουν «γραμμή» στα ελληνικά δικαστήρια, μέσω της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας, για να μη δικαιώσουν τους Έλληνες ομολογιούχους. Ακριβώς αυτούς δηλαδή που πολλάκις προεκλογικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεσμευόταν δημόσια ότι θα τους δικαίωνε, γιατί το «κούρεμα» των ομολόγων ήταν απαράδεκτο!

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποχρεώνει τους Έλληνες ομολογιούχους να πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα που φτάνουν τα 1.380 ευρώ!

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (21/3), η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία, 31 υπέρ και 7 κατά, απέρριψε τους ισχυρισμούς χιλιάδων ομολογιούχων, που είχαν προσφύγει, θεωρώντας ότι έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του δημοσίου χρέους. Μα τους ίδιους λόγους είχε και η Αυστριακή κυβέρνηση, αλλά το αυστριακό δικαστήριο γνωμοδότησε διαφορετικά, αποδεικνύοντας ότι η Δικαιοσύνη εκεί δεν χειραγωγείται…

Οι σύμβουλοι επικρατείας χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως σοβαρή τη ζημία που υπέστησαν οι Έλληνες ομολογιούχοι, αλλά όχι απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη, έτσι ώστε να κριθεί ως απαγορευμένη.

Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS

Να θυμίσουμε ότι σε απόρρητη έκθεση που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 η Τράπεζα Κύπρου είχε πουλήσει όλα τα ομόλογα. Στις 11 Δεκέμβριου 2009 με “μυστική εντολή” άρχισαν να φορτώνουν με Ελληνικά ομόλογα!

Η έκθεση αυτή ενώ έχει αποκαλυφθεί ακόμη δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σ’ όλους όσοι αγόραζαν ελληνικά ομόλογα απ’ τους Γερμανούς και πουλούσαν τα CDS σε Ελλάδα και Κύπρο…

Αναπάντητα δε παραμένουν ακόμη και τα εξής ερωτήματα: Μόνοι τους ελάμβαναν τις αποφάσεις για να αγοράζουν Ελληνικά Ομόλογα ή πιέστηκαν και από ποιους;

Υπήρξαν «μίζες» και ποιοι και πόσοι τις πήραν; Ποιοι ήταν αυτοί που έδιναν και γιατί τις «μίζες»;

Κύριε Προβόπουλε,  εκτός των άλλων, μήπως είναι αλήθεια ότι, έχετε κάνει επιστολή με την οποία, εσείς, ο ίδιος, προτρέπατε σε αγορές ελληνικών ομολόγων από τράπεζες της Κύπρου, ενώ ήδη γνωρίζατε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα «κουρευτούν»;;;

πηγη:http://www.fmvoice.gr/index.php

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.