Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


9 παύσεις και παραιτήσεις ενώπιον ΕΓΣ BOCY

Τις ριζικές αλλαγές που θα επέλθουν στη διοικητική δομή της Τράπεζας Κύπρου σκιαγραφεί η πρόσκληση στους μετόχους για την ετήσια συνέλευση του Συγκροτήματος.

Δύο ψηφίσματα προνοούν την παύση 6 συμβούλων του 13-μελούς ΔΣ και την αφυπηρέτηση χωρίς επανεκλογή άλλων 3.

Τρεις σύμβουλοι θα διεκδικήσουν επανεκλογή, όπως και ο CEO John Hourican.

Στη συνέλευση προτείνεται ο διορισμός των 6 συμβούλων που πρότεινε ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Wilbur Ross.

Η ΕΓΣ των μετόχων συγκαλείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 20 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αγία Παρασκευή.


Σύμφωνα με το πρώτο ψήφισμα παύονται από τα καθήκοντα τους ως σύμβουλοι με ισχύ από τη λήξη της ΕΓΣ, ο Anton Smetanin η Anjelica Anshakova ο Dmitry Chichikashvili ο κ. Eriskhan Kurazov ο Άδωνις Παπακωνσταντίνου και ο Μαρίνος Γιαλελής.

Με βάση το δεύτερο ψήφισμα διορίζονται σε αντικατάσταση των πιο πάνω με την επιφύλαξη της ΚΤ, ο δρ. Josef Ackermann, ο κ. Wilbur Ross ο κ. Arne Berggren ο Maxim Goldman, ο Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης και ο Μιχάλης Σπανός.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τρία άλλα μέλη από 13-μελές συμβούλιο αφυπηρετούν και δεν θα επαναδιεκδικήσουν επανεκλογή: οι Κρίστης Χασάπης (πρόεδρος), Ξάνθος Βράχας και Ανδρέας Γιασεμίδης.

Οι Vladimir Strzhalkovskiy (αντιπρόεδρος), Μάριος Καλοχωρίτης και Ιωάννης Ζωγραφάκης θα επανεδιεκδικήσουν επανεκλογή.
Ο CEO John Hourican που διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 26 Νοεμβρίου 2013, προσφέρει τον εαυτό του για επανεκλογή.

H KT είχε ζητήσει την παραίτηση όλων των συμβούλων της ΚΤ ενόψει της γενικής συνέλευσης.

Κατά τις εργασίες της ΕΓΣ θα εξεταστεί η έκθεση του ΔΣ της Έκθεσης Ελεγκτών και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων για το έτος 2013.

Επίσης θα γίνει επαναδιορισμός των ελεγκτών της εταιρίας και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καθορισμό της αμοιβής τους. Ο διορισμός των Ernst & Young θα είναι για το 2014.

Θα εξεταστεί επίσης η έκθεση αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η αμοιβή για το πρόεδρο είναι €68χιλ., για τους αντιπροέδρους €51 χιλ. και για τα μη εκτελεστικά μέλη €13 χιλ.

Για συμμετοχή ή προεδρία επιτροπών υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές €2.100 μέχρι €6.300.

Η συνέλευση θα προχωρήσει επίσης στην εξέταση ψηφισμάτων για μείωση του μεγέθους του ΔΣ της Τράπεζας από 18 σε 7με 13μέλη, όπως ορίζουν νέοι κανονισμοί της ΚΤ.
 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.