Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Αγόρασαν ακίνητο στην Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, σε τιμή ...μαμούθ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την άντληση κεφαλαίων τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προβεί σε νέες επενδύσεις ακινήτων στην ελληνική αγορά, δρομολογεί κατά την τρέχουσα περίοδο η εισηγμένη Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία πρόκειται να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία πιθανώς και να είναι αρκετά υψηλότερη από τον ελάχιστο στόχο, εφόσον βέβαια προκύψει το σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οπως προκύπτει, οι αγοραστικές ευκαιρίες έχουν αρχίσει να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων και επιχειρηματίες πιέζονται από τις οφειλές τους. Παράλληλα, οι ΑΕΕΑΠ αναμένεται να κινηθούν και για την απόκτηση ακινήτων που βρίσκονται ως ενέχυρο σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που θα πωληθούν από τις τράπεζες σε εταιρείες διαχείρισης μόλις ολοκληρωθεί το σχετικό πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ πραγματοποιεί φέτος στροφή σε σχέση με το 2015, όταν η στόχευσή της, εν μέσω της αβεβαιότητας που επικράτησε αναφορικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωζώνη, ήταν οι αγορές του εξωτερικού. Ηδη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, έχουν αποκτηθεί δύο εμπορικά ακίνητα συνολικής αξίας 4,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, αγοράστηκε εμπορικό κατάστημα στην Πάτρα το οποίο είναι μισθωμένο για τα επόμενα 10 χρόνια στην αλυσίδα Massimo Dutti του ομίλου Inditex (Zara, Bershka κ.τ.λ.), στην Αγίου Νικολάου.

Το ακίνητο των 1.000 τ.μ. αποκτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, μέσω δημοπρασίας που είχε πραγματοποιήσει η Τράπεζα Κύπρου. τίμημα ανήλθε σε 2,48 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στις 26 Φεβρουαρίου, η εταιρεία απέκτησε εμπορικό κατάστημα 1.000 τ.μ. στα Χανιά, καταβάλλοντας 1,82 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι μισθωμένο στην αλυσίδα Public με υπολειπόμενη διάρκεια μίσθωσης έξι ετών και δικαίωμα παράτασης για επιπλέον τρία έτη.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.