Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΑΕΚ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΑΕΚ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Λίαν προσφάτως ακόμη ένας πελάτης του γραφείου μας δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο, με την υπ’ αριθμ. 120/2017 απόφασή του, ο οποίος είχε πεισθεί από υπάλληλο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να αγοράσει μετατρέψιμα χρεόγραφα (γνωστά και ως Μ.Α.Ε.Κ.), παρουσιάζοντας τα σαν ένα είδος προθεσμιακής κατάθεσης.
Ο πελάτης μας, επιστήμονας μεν, μη γνώστης χρηματοοικονομικών δε, παραπλανήθηκε από την υπάλληλο της τραπέζης να επενδύσει σε μετατρέψιμα χρεόγραφα, η οποία (υπάλληλος) «παρέλειψε» να τον ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους που διέτρεχε και του παρουσίασε το εν λόγω προϊόν σαν απολύτως ασφαλές και επωφελές για αυτό και ανταποκρινόμενο δήθεν πλήρως στο επενδυτικό του προφίλ. H απόφαση δέχτηκε ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έπραξε παραβιάζοντας τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, τις συναλλακτικές υποχρεώσεις πρόνοιας και ασφάλειας που επιβάλλονται από το νόμο κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και παραβίασε το νόμο περί προστασίας του καταναλωτή, ακυρώνοντας έτσι την σύμβαση αγοράς του «τοξικού» προιόντος λόγω πλάνης και επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση στον πελάτη μας .

Ειδικότερα, η εν λόγω εφετειακή απόφαση είναι ιδιαίτερα λεπτομερής, εκτενής, και επικυρώνει την υπ’αριθμ. 35/2015 πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου  σε όλα τα σημεία της . Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο επικύρωσε τελεσιδίκως την τέλεση αδικοπραξίας και απάτης εκ μέρους του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, και απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλλε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ως ουσιαστικά αβάσιμους, διατάσσοντας την επιστροφή στον πελάτη μας του συνολικού ποσού που είχε διαθέσει για την αγορά των μετατρέψιμων χρεογράφων καθώς και επιπλέον ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που εκείνος υπέστη.
Η εν λόγω απόφαση συνιστά σημαντικότατο δεδικασμένο και  σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας των πελατών μας και τόσων πολιτών εν γένει, που εξαπατήθηκαν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πείσθηκαν για την αγορά τοξικών προιόντων (ομολόγων, μετατρέψιμων αξιογράφων κλπ), αγνοώντας τους κινδύνους και τα ρίσκα που εγκυμονούσε η αγορά τους, και δικαιώνει τους πολυετείς δικαστικούς αγώνες μας και την επιμονή αλλά και υπομονή όλων μας (πελατών και δικηγόρων του γραφείου μας) .

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.