Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ανοίγει ο δρόμος για τα αξιόγραφα- ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ :Σε ανακοίνωση προχώρησε η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών Αξιογράφων μετά την απόφαση κυπριακού δικαστηρίου που καταδίκασε τράπεζα σε αποζημίωση.
Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών Αξιογράφων χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη πρόσφατη απόφαση Κυπριακού δικαστηρίου που δικαιώνει απόλυτα τη πλευρά μας καταδικάζοντας τη τράπεζα σε αποζημίωση €1,8 εκατομμυρίων πλέον τόκους και επιπλέον την τράπεζα να επιβαρύνεται με όλα τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα!

Για εμάς ήταν κάτι το αναμενόμενο και το βροντοφωνάζαμε από το 2014 μετά τη πρώτη καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Κρήτης! Ακολούθησαν στη συνέχεια σωρηδόν
καταδικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδίκαζε τελεσίδικα τη Τράπεζα Κύπρου για απάτη σε βάρος μας!

Μελετώντας τις αποφάσεις αυτές καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι και τα δικαστήρια στη Κύπρο δεν θα μπορούσαν να εκδώσουν διαφορετική απόφαση καθότι τα στοιχεία τα οποία ήταν συντριπτικά εναντίον της τράπεζας, αλλά και ο τρόπος εξαπάτησης ήταν πανομοιότυπος σε Ελλάδα και Κύπρο, από τη μια άκρη μέχρι την άλλη!

Με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται ακόμη ένας ισχυρισμός μας, ότι δηλαδή δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο ήταν το ποσό ή αν κάποιος ήταν επιστήμονας, απόφοιτος πανεπιστημίου ή δημοτικού. Όλοι είμασταν μη γνώστες αυτού του περίπλοκου, άγνωστου και τοξικού προϊόντος το οποίο παράτυπα, παράνομα και με δόλια μέσα μας προώθησαν οι τραπεζίτες!
Όλα αυτά τα γνώριζαν οι τράπεζες και ήξεραν ότι στις αίθουσες του δικαστηρίου θα καταδικαστούν, γι’ αυτό επιδίωξαν, υποστηριζόμενοι από τον Υπουργό Οικονομικών, να κερδίσουν χρόνο και γι’ αυτό το λόγο δεν δόθηκε εξωδικαστική λύση παρά τις πολλές πλην όμως κούφιες υποσχέσεις.
Οι τράπεζες γνωρίζοντας το βαρύ φορτίο στο δικαστικό σύστημα και την αργή εκδίκαση των υποθέσεων προσπαθούν να αναβάλουν τις υποθέσεις με διάφορα τεχνάσματα είτε αλλάζοντας συνεχώς δικηγόρους είτε κλείνοντας υποθέσεις στο παρασκήνιο εξωδικαστικά γνωρίζοντας ότι είναι χαμένες από χέρι!

Στο δια ταύτα μετά από αυτή τη σημαντικότατη απόφαση ζητούμε από την πολιτεία που μας έχει ξεχάσει τα ακόλουθα :

    Ήρθε η ώρα αυτή η Κυβέρνηση να υλοποίηση το ελάχιστο των εξαγγελιών της αλλά και τα υπόλοιπα συντεταγμένα όργανα να πιέσουν προς την άμεση απόδοση δικαιοσύνης χωρίς να περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια να εκδικαστούν μια - μια οι υποθέσεις μας.

Ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η πρόνοια του Eurogroup: « Το Eurogroup αναγνωρίζει τη πρόθεση των Κυπριακών Αρχών να αποζημιωθούν όλοι όσοι αποδεδειγμένα έχουν εξαπατηθεί»!

    Υλοποίηση της εξαγγελίας του προέδρου της Δημοκρατίας για διορισμό έξι δικαστών που θα ασχολούνται μόνο με την εκδίκαση υποθέσεων των αξιογράφων!
    Η Βουλή να μετατρέψει σε νομοθεσία όπως έχει υποχρέωση την Ευρωπαϊκή οδηγία “class action – ομαδικές αγωγές”!
    Έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα αυτό που ισχυριζόμασταν ότι είμαστε «εν δυνάμει» πιστωτές της Λαϊκής και σαν τέτοιοι έχουμε προτεραιότητα αποζημίωσης έναντι όλων των άλλων!
    Ο διαχειριστής της Λαϊκής να σταματήσει την όποια αποξένωση περιουσιακών στοιχείων καθότι αυτό αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Πρώην και νυν διαχειριστές πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό!
    Καλούμε τον Πρόεδρο και τη Βουλή να ζητήσουν ή και να επιβάλουν στη Τράπεζα Κύπρου τον συμψηφισμό οποιασδήποτε μορφής δανείων με τα αξιόγραφα, όπως είχε γίνει στο κούρεμα καταθέσεων με τους καταθέτες. Αυτό είναι το ελάχιστο, χωρίς κόστος και το πρώτο βήμα για την αποζημίωση μας. Όπως δήλωσε ο ΠτΔ «Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστήριο να ικανοποιήσει τέτοια παράλογη απαίτηση εκ μέρους της Τρ. Κύπρου για αποπληρωμή δανείων από ανθρώπους που κατέχουν αξιόγραφα»!
    Τράπεζα Κύπρου – Κεντρική Τράπεζα – Κράτος, τα τρία ένοχα μέρη, έχουν υποχρέωση να μας αποζημιώσουν!
    Μετά από αυτή τη πρώτη καταδικαστική απόφαση εναντίων των τραπεζών θα πρέπει επιτέλους ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει και στο ποινικό κομμάτι για να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτού του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος που κατέστρεψε χιλιάδες οικογένειες. Ήταν το πρώτο οικονομικό έγκλημα που βγήκε στην επιφάνεια, το λιγότερο πολύπλοκο και δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλη καθυστέρηση.

Ζητούμε από το Γενικό Εισαγγελέα να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όχι μόνο μέλη του Δ.Σ των δυο τραπεζών αλλά πολύ περισσότερο υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη που γνώριζαν πολύ καλά την απάτη και τις ενέργειες στις οποίες συνειδητά προέβησαν!

Με εκτίμηση,

Λεόντιος Χ’’Βασίλη

Ανδρέας Αντωνίου

Ανδρέας Πέρδικος

Γιώργος Φιλιππίδης»

Διαβάστε επίσης: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απόφαση σταθμός για κατόχους αξιογράφων – Αποζημίωση 1,8 εκατομμυρίων

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.