Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/11/2017 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση  για τη χθεσινή  ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη νεκρανάσταση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Λεπτομερή απάντηση στον κύριο Υπουργό και στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σε προσεχή συνεδρία του η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο Σύνδεσμος ήταν με την εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι η πώληση αξιογράφων σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιώτες κηρύχθηκε παράνομη από την Κεντρική Τράπεζα, την Κεφαλαιαγορά,  τη Βουλή και τα ελληνικά δικαστήρια.  Άρα η αναφορά του κυρίου Υπουργού σε νομικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια  και περιττή είναι και εκ του πονηρού υποβάλλεται.

Μήπως τα ελληνικά δικαστήρια δεν βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν ακολουθούν την ευρωπαϊκή δικονομία;   Υποβάλλεται η ερώτηση αυτή για να υπενθυμισθεί ο κ. Υπουργός ότι σε 44 αγωγές που εκδικάστηκαν στην Ελλάδα, μια κυπριακή τράπεζα καταδικάστηκε για πραγματικές και ηθικές αποζημιώσεις.  Και όταν για μια υπόθεση, η εν λόγω τράπεζα, τόλμησε (γιατί περί τόλμης πρόκειται) να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, η απόφαση του Εφετείου ήταν καταπέλτης εναντίον της.


.
Τελειώνοντας ο Σύνδεσμος διερωτάται κατά πόσο ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ήταν ενήμερος για τα έωλα σχέδια του Υπουργού Οικονομικών, όταν ο πρώτος υπέβαλλε πριν λίγες μέρες τη γνωστή πρόταση νόμου για την αποζημίωση των θυμάτων που κατασπάραξε η κυβέρνηση που στηρίζει, με τις αποφάσεις που πήρε τον Μάρτιο 2013.

Ο Σύνδεσμος θα απαντήσει στον Υπουργό σύντομα, όταν θα συνέλθει το Δ.Σ.  Όμως οι κάτοχοι αξιογράφων θα απαντήσουν στον υποψήφιο που στηρίζει τον Υπουργό, στις 28 του Γενάρη…  




                                                                                  
…………………………. …                                                                          …………………………
Φοίβος Μαυροβουνιώτης                                                                           Σταύρος Γιαλλουρίδης
Πρόεδρος                                                                                                              Αντιπρόεδρος

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.