Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/10/2017 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
Ελλάδος 98, Καθολική 3041 Λεμεσός
Τηλ. 25365120   Fax 25345680
 
                                                                                                                            5.10.2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
 
Η ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ
 
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας από τους οκτώ λόγους που μπορούν να διαταράξουν την δημοσιονομική πολιτική του κράτους είναι οι αποζημιώσεις που ενδεχομένως να κληθεί να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία από δικαστικές αποφάσεις.
 
Ένας μεγάλος αριθμός των αγωγών που εκκρεμούν, αφορούν υποθέσεις αξιογράφων.  Η καθυστέρηση στην εκδίκασή τους, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να καταβάλει εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις.
 
Στο μνημόνιο υπάρχει πρόνοια για αποζημίωση από την κυβέρνηση – με νομικές διαδικασίες – των κατόχων αξιογράφων που εξαπατήθηκαν.
 
Η κυβέρνηση επιμένει στην εύκολη λύση να περιμένει τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μετά να αποζημιώσει τους κατόχους αξιογράφων.  Διερωτόμαστε γιατί αυτή η επιμονή τη στιγμή που ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων έχει υποβάλει προτάσεις για σταδιακή αποζημίωση, σε αντίθεση με την εφάπαξ αποζημίωση που θα κληθεί να καταβάλει μετά τις δικαστικές αποφάσεις.
 
Δεν διερωτώνται οι κυβερνώντες πόσες πιθανότητες έχουν να κερδίσουν, τη στιγμή που πληθώρα πορισμάτων (Κεντρικής, Κεφαλαιαγοράς, Βουλής) και αποφάσεων (ελληνικών δικαστηρίων) αποφάνθηκαν ότι οι τράπεζες παρανόμησαν;
 
Στο μεταξύ ώσπου η παρούσα κυβέρνηση – η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη για την απομείωση των αξιογράφων – τηρεί αρνητική στάση, οι αγωγές αυξάνονται και πληθύνονται.  Τώρα δε, που οι δικηγόροι άρχισαν να κινούν ομαδικές αγωγές, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ούτε ένας από τους 17.000 κατόχους αξιογράφων που να μην έχει κινήσει αγωγή. Οπότε η δημοσιονομική πολιτική του κράτους όχι μόνο θα διαταραχθεί, αλλά θα καταρρακωθεί.
 
Ο Σύνδεσμος κάνει μια τελευταία έκκληση προς την κυβέρνηση να εγκύψει με σοβαρότητα στο πρόβλημα των μελών του, οι οποίοι είναι όλοι ιδιώτες οικογενειάρχες, συνταξιούχοι και παραπλανηθέντες, σύμφωνα με το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας ημερ. 13.9.13.
 
Με υπόληψη
 
                                                                                                      
…………………………. …                                                                                                   …………………………
Φοίβος Μαυροβουνιώτης                                                                                                    Σταύρος Γιαλλουρίδης
Πρόεδρος                                                                                                                                       Αντιπρόεδρος
 
Κοιν.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.