Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Δικαστήρια μόνο για τα αξιόγραφα

Δικαστήρια μόνο για τα αξιόγραφα

Λευκωσία: Πέντε δικαστές πιάνουν σύντομα δουλειά αποκλειστικά για τις υποθέσεις που αφορούν τα αξιόγραφα της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου. Η Κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα σχετικό νομοσχέδιο και ζητεί την έγκριση πέντε νέων θέσεων δικαστών οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με υποθέσεις κατόχων αξιογράφων.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, η απόφαση λήφθηκε ώστε να ξεκαθαρίσουν αυτές οι υποθέσεις σύντομα, όπως ήταν και οι υποσχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Σύνδεσμό τους. Ήδη στα Δικαστήρια έχουν προσφύγει εκατοντάδες κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι ζητούν την επιστροφή των χρημάτων που είχαν στις δύο τράπεζες. Η Κυβέρνηση που εξετάζει το θέμα θετικά, θα αφήσει ν’ αποφασίσουν τα δικαστήρια για το ποιοι ξεγελάστηκαν από τις τράπεζες και ποιοι όχι ώστε να βρεθεί τρόπος να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Η πρόσληψη των πέντε δικαστών θα γίνει μαζί με άλλους πέντε που ζήτησε το Ανώτατο Δικαστήριο, για πλήρωση κενών θέσεων, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, το υπουργείο του, παράλληλα με το νομοσχέδιο για άνοιγμα θέσεων δικαστών για εκδίκαση αποκλειστικά υποθέσεων αξιογράφων, απέστειλε στη Βουλή νομοσχέδιο που επιτρέπει την εκδίκαση υποθέσεων από έναν δικαστή, ασχέτως με το ύψος των ποσών που ζητούνται με την αγωγή. Με την άρση των περιορισμών, θα γίνει κατορθωτή η εκδίκαση όλων των υποθέσεων από δικαστήρια με μονομελή σύνθεση αντί δύο όπως είναι σήμερα ο νόμος, όταν αφορά μεγάλα ποσά.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.