Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Έκλεισαν και τον αυτοκινητόδρομο για τα αξιόγραφα

 Κάτοχοι αξιογράφων απέκοψαν τον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Χοιροκοιτία (01/03/2015)

Λευκωσία: Περίπου 1.500 κάτοχοι τραπεζικών αξιόγραφων προχώρησαν στις 11 χθες το πρωί σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας τις δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, προκαλώντας ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.
 
Η αποκοπή του αυτοκινητόδρομου έγινε παρά το ύψος της εξόδου προς Χοιροκοιτία, όπου σε παρακείμενο καφεστιατόριο ήταν σε εξέλιξη η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, η οποία φέτος ήταν και εκλογική.


Οι παριστάμενοι στη συνέλευση, και παρά τις εκκλήσεις της ηγεσίας τους, απέκοψαν τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας για σχεδόν μία ώρα, υποχρεώνοντας την Αστυνομία να λάβει έκτακτα μέτρα, διοχετεύοντας το κυκλοφοριακό ρεύμα μέσω παρακαμπτήριων δρόμων στην περιοχή. Γεγονός που προκάλεσε ταλαιπωρία σε εκατοντάδες οδηγούς και επιβάτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβο Α. Μαυροβουνιώτη, το κύριο μήνυμα που έστειλαν η γενική συνέλευση, αλλά και η εκδήλωση των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων, ήταν ότι «ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καθώς όλες οι προσπάθειες σε χαμηλούς τόνους που κατέβαλαν ως τώρα δυστυχώς συνάντησαν ώτα μη ακουόντων».

«Είμαστε αναγκασμένοι», τόνισε ο κ. Μαυροβουνιώτης, «να ξεκινήσουμε πλέον μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, έναν ανένδοτο αγώνα, μη έχοντας άλλη επιλογή». «Τα λεφτά μας», συνέχισε, «χρησιμοποιήθηκαν κατόπιν παράνομων ενεργειών των τραπεζών, μετά το τελικό πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας».

«Δηλαδή», πρόσθεσε ο κ. Μαυροβουνιώτης, «μας έκλεψαν τα λεφτά μας οι τράπεζες και το κράτος έγινε  κλεπταποδόχος των τραπεζών, διότι μετά από τόσες προσπάθειες που κάναμε, αποδέχθηκε εξώδικη διευθέτηση των διαφορών ιδιωτών με τις τράπεζες. Και αυτό, εφόσον υπήρχε το τελικό πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας που δικαίωνε τους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων».

Πλέον, είπε ο κ. Μαυροβουνιώτης, τα μέλη του Συνδέσμου είναι υποχρεωμένα να απευθυνθούν και στα Δικαστήρια, αλλά και να κινηθούν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, έτσι που ο τελευταίος να δικαιούται να εξετάζει και υποθέσεις πέραν των €170.000 και να είναι δεσμευτικές οι αποφάσεις του. «Αυτά είναι τα μηνύματα των μελών του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων και αναμένουμε ότι θα δικαιωθούμε, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια», τόνισε ο κ. Μαυροβουνιώτης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων είχε προγραμματίσει μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον περίβολο του καφεστιατορίου, όπου θα γινόταν η εκλογική συνέλευση των μελών του. Τόση ήταν όμως η μαζική συμμετοχή, που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα και ο κόσμος έστεκε έξω και σε διπλανούς χώρους, με το προεδρείο να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Αποτέλεσμα, εκατοντάδες άνθρωποι που ξεχείλιζαν από οργή να αποκλείσουν τις δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου.

Αξιοσημείωτο της εκδήλωσης ήταν επίσης και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός αγανακτισμένων πολιτών-μελών του Συνδέσμου ζήτησαν όπως, στο εξής, όσοι έχασαν τα λεφτά τους σε τραπεζικά αξιόγραφα προβαίνουν σε δυναμικές αυθόρμητες εκδηλώσεις παγκύπρια.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.