Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Έξι δικαστές για αξιόγραφα και άλλες υποθέσεις τραπεζών

Εξι θέσεις δικαστών, οι οποίοι θα ασχοληθούν με τις αγωγές εναντίον των τραπεζών για τα αξιόγραφα και το κούρεμα καταθέσεων, αλλά και με τις νομικές απαιτήσεις των ιδίων των τραπεζών, σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, διορίζονται εντός των επόμενων ημερών.

Το θέμα απασχόλησε χθες την Επιτροπή Οικονομικών, μετά από αίτημα της κυβέρνησης για ξεπάγωμα θέσεων δικαστών.

Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στη Βουλή, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 5.000 αγωγές για τα αξιόγραφα και εκατοντάδες άλλες για το κούρεμα καταθέσεων.

Οι έξι δικαστές, δύο σε κάθε επαρχία με εξαίρεση την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, θα ασχοληθούν σε πρώτη φάση κατά προτεραιότητα με τα αξιόγραφα, με στόχο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, οι πιο πάνω υποθέσεις να εκδικαστούν εντός ενός έτους.

Πάντως, επί του παρόντος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει σε περίπτωση που οι παραπονεμένοι κάτοχοι αξιογράφων της Λαϊκής δικαιωθούν από το Δικαστήριο -θεωρείται πολύ πιθανό μετά και τη γνωμάτευση της Κεντρικής Τράπεζας- δεδομένου ότι η Λαϊκή έχει κλείσει εδώ και μήνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη, ήταν ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα ετίθετο σε λειτουργία Διαιτητικό Δικαστήριο. Κάτι που βεβαίως ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.