Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Ενημέρωση για θέματα που εκκρεμούν ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων από τον Ι. Νικολάου

Ενημέρωση για θέματα που εκκρεμούν ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων από τον Ι. Νικολάου

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων τραπεζικών αξιογράφων

Ζητώντας ενημέρωση για δύο θέματα που εκκρεμούν εν αναμονή, όπως αναφέρει στην επιστολή του, των εξελίξεων ενόψει της νέας πρωτοβουλίας που ανέλαβε από τις 19.5.16 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για εξωδικαστική ρύθμιση του προβλήματος των αξιογράφων.

Ο Σύνδεσμος ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση για το “πού βρίσκεται το θέμα της υιοθέτησης από την Κύπρο, της ευρωπαϊκής οδηγίας για ομαδικές αγωγές (class actions), με τρόπο που να καλύπτει και τα αξιόγραφα”.

 

Υπενθυμίζει ότι “το έγκλημα των αξιογράφων σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τις τράπεζες μεταξύ των ετών 2008 και 2011, με την ανοχή των εποπτικών Αρχών και των ελεγκτικών οργανισμών”.
Υπενθυμίζει επίσης τον Υπουργό για την εκκρεμότητα που υπάρχει όσον αφορά την πρόταση νόμου που κατέθεσε “εδώ και αρκετό καιρό για νομική αρωγή. Για να μην είναι η αρωγή δώρο άδωρο, ελπίζουμε αυτή να καλύπτει όλα τα έξοδα εκείνων που θα επωφεληθούν από αυτήν, και η αρωγή να μην περιοριστεί μόνο σ’ αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή λαμβάνουν το ΕΕΕ”, προστίθεται στην επιστολή.
“Σας λέει κάτι το γεγονός ότι, βάσει των δικών μας στοιχείων, μόνο 20% των κατόχων αξιογράφων έχουν καταχωρίσει αγωγές; Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, δεν καταχώρισαν αγωγή γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τεράστια δικαστικά και δικηγορικά έξοδα”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.
“Αναμένουμε την απάντησή σας. Για το πρώτο θέμα εισηγούμαστε να συντονιστείτε με τον Υπουργό Ενέργειας και για το δεύτερο με τον Υπουργό Οικονομικών”, καταλήγει η επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στους Υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.