Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ένταλμα σύλληψης για τους Αν. Βγενόπουλο και Ευ. Μπουλούτα

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως εκτελεστικού διευθυντή της Μαρφίν- Λαϊκή Τράπεζα Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα, εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, επειδή δεν παρουσιάστηκαν ενώπιόν του.

Το δικαστήριο, που εκδικάζει ιδιωτική ποινική αγωγή κατά των δύο για απάτη με τη μετατροπή καταθέσεων σε αξιόγραφα και μετοχές της τράπεζας, αποφάσισε ότι οι επιδόσεις των κατηγορητηρίων εναντίον των κκ Βγενόπουλου και Μπουλούτα έγιναν κανονικά και νομότυπα.

 

Κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων καταθέτη -ένας από χιλιάδες καταθέτες των οποίων τα χρήματα μετατράπηκαν σε αξιόγραφα με αποτέλεσμα να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους- το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον των δύο πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο αποφασίστηκε να παραμείνει ανεκτέλεστο μέχρι τις 30 Μαΐου, οπότε η υπόθεση θα επανέλθει για ακρόαση εναντίον των δύο και άλλων κατηγορουμένων στην ίδια υπόθεση.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιαστούν, το ένταλμα θα ενεργοποιηθεί αμέσως.

Η κοινή ανακοίνωση

Mε αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, οι κκ Βγενόπουλος και Μπουλούτας προχώρησαν στην από κοινού ανακοίνωση:

«Στην Κύπρο έχει κατατεθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εδώ και 17 μήνες μια ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον μας και εναντίον άλλων 6 ατόμων μεταξύ των οποίων ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Ορφανίδης αλλά και άτομα που δεν γνωρίζουμε, με την κατηγορία ότι συνωμοτήσαμε και εξαπατήσαμε έναν κύριο που αγόρασε αξιόγραφα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ προκειμένου να του αποσπάσουμε με δόλιο τρόπο και να επωφεληθούμε το ποσόν των 108.000 ευρώ!

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου αφαίρεσε από την ομάδα των αρχικώς κατηγορουμένων ως από κοινού «συνωμοτών» τον κ. Ορφανίδη, ενώ ο ενάγων αφαίρεσε άλλους τρεις Κυπρίους εναγομένους. Κατά τη διάρκεια αυτών των 17 μηνών ζητήσαμε κατ΄επανάληψιν, γραπτώς και προφορικώς, από το δικηγόρο του ενάγοντος τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου και αρνήθηκε να μας τις δώσει».

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν ότι «με σημερινή του απόφαση ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου υποχρέωσε επιτέλους τον αντίδικό μας να μας δώσει τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, το οποίο επειδή δεν ήταν έτοιμο, θα μας δοθεί εντός των επομένων ημερών. Επίσης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης υπό αναστολή μέχρι την ακρόαση της 30ης Μαΐου όπου όμως μας επέτρεψε να παραστούμε δια των δικηγόρων μας, συνεπώς η αναστολή θα επεκταθεί μέχρι τη νεωτέρα ακρόαση που αναμένεται να ορισθεί τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική ή την σκοπιμότητα ενός εντάλματος σύλληψης υπό αναστολή σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου ώστε να τοποθετηθούμε αναλόγως».

πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.