Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Εντατικές ανακρίσεις με Α. Ηλιάδη στο επίκεντρο

Η Ανακριτική Ομάδα για το σκάνδαλο της οικονομία ξεσκονίζει νυν και πρώην στελέχη της BOCΥ

Ένα χρόνο από τότε που ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ξεκίνησε την στελέχωση της ανακριτικής ομάδας που θα έψαχνε σπιθαμή προς σπιθαμή το σκάνδαλο και τους αυτουργούς που οδήγησαν τον τόπο προ την  πλήρη οικονομική κατάρρευση φαίνεται ότι έρευνες έχουν αποδώσει καρπούς και ήδη οι  ανακριτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα καλώντας για ανάκριση στην Κύπρο τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Γι’ αυτό θα χρειαστεί το πράσινο φως από τον Γ. Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, το οποίο δεν έχει ακόμη δοθεί.

Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από τα γραφεία των ανακριτών παρελαύνουν αδιάκοπα πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με δύο υπό διερεύνηση υποθέσεις που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου την περίοδο που στο τιμόνι της ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης και πιο συγκεκριμένα με στοιχεία που δόθηκαν τότε στη δημοσιότητα για την κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας και ήσαν αναληθή καθώς και για περίπτωση χειραγώγησης μετοχών.

Όπως μας έλεγε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της οι ανακρίσεις έχουν εντατικοποιηθεί σε βαθμό τέτοιο που σε κάποιες περιπτώσεις, ανακρινόμενοι πέρασαν ολόκληρα οκτάωρα στην έδρα της Ανακριτικής Ομάδας στο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι έρευνες που φαίνεται να φθάνουν σε κάποια κατάληξη περιστρέφονται όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε γύρω από στελέχη της τράπεζας Κύπρου, μέλη του τότε ΔΣ αλλά και διοικητικά στελέχη της τράπεζας.

Το τελευταίο 48ωρο λένε οι πληροφορίες της «Κ» για ανάκριση έχει περάσει όλο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Κύπρου την περίοδο που CEO ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Μια εξέλιξη που φωτογραφίζει την πλευρά στην οποία κινείται η ανακριτική ομάδα. Στην Νομική Υπηρεσία επικρατεί αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα οι έρευνες θα ολοκληρωθούν, τα ευρήματα θα αξιολογηθούν για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η πρώτη ή οι πρώτες υποθέσεις για την οικονομία αφού κληθούν και άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό και που θα σταθούν στο εδώλιο.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.