Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Επεισοδιακή διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων

Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. Επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο, και προκάλεσαν ζημιές. Απαιτούν αποζημίωση για τα χρήματα που έχασαν και προειδοποιούν ότι αρχίζουν πόλεμο.

Χτυπώντας με ξύλα στα οποία είχαν δέσει τα πανό τους και πετώντας γλάστρες, εξωτερικά τασάκια, αλλά και μανταρίνια, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοχοι αξιογράφων διαδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους, και ταυτόχρονα επιχείρησαν να σπάσουν τα τζάμια στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου για να εισβάλουν στο κτήριο.

Οι κάτοχοι αξιογράφων είχαν συγκεντρωθεί στις έντεκα και μισή το πρωί, προκειμένου να απαιτήσουν αποζημίωση, για τα χρήματα που έχασαν επενδύοντας σε αξιόγραφα.

Τα αίματα άναψαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Για να κατευνάσει τα πνεύματα, η ηγεσία της τράπεζας δέχτηκε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, οι οποίοι εισήλθαν με συνοδεία αστυνομικών από την πίσω πόρτα. Την ίδια ώρα διμοιρία των ΜΑΔ ενίσχυσε τους αστυνομικούς, αν και δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού εξερχόμενος ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης συνέστησε υπομονή μέχρι και τη σύσκεψη στο προεδρικό, στις 30 Ιανουαρίου.

Οι κάτοχοι αξιογράφων απαιτούν αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τις επενδύσεις σε αξιόγραφα.

Οι κάτοχοι αξιογράφων δήλωσαν έτοιμοι να επανέλθουν, αν δεν βρεθεί λύση και πέταξαν τουβλάκια στην είσοδο του κτηρίου, τα οποία ξήλωσαν από το δάπεδο στον προαύλιο χώρο.

Νωρίτερα σήμερα

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν εξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας από τους κατόχους αξιογράφων.Οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν γλάστρες που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία ενώ επιχείρησαν να θρυμματίσουν τζάμια.

Οι κατοχοι ένωσαν τις φωνες τους για την εντονη διαμαρτυρια για το πως θα αποζημιωθουν.

Οι κατοχοι αξιογράφων ανήρτησαν πανο στο οποιο απεικονιζόταν μια ρουλετα του καζινο δειχνοντας οτι οι διαμαρτυρομενοι δεν ειναι "κοκκινο και μαυρο" για να βολευει τους αρμοδιους.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.