Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Επιστολή Κατόχων Αξιογράφων προς τον Γενικό Εισαγγελέα

«Αν ένας άνθρωπος δολοφονήσει έναν άλλον, ο οποίος πάσχει από ανίατη ασθένεια και θα πεθάνει σε λίγες μέρες, τότε ο δολοφόνος απαλλάσσεται από τον φόνο;»
Επιστολή Κατόχων Αξιογράφων προς τον Γενικό Εισαγγελέα

Λευκωσία: Ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφορικά με υπεράσπιση που κατέθεσε “μεγαλοδικηγόρος που υπερασπίζεται μια μεγάλη και ανθρώπινη τράπεζα, η οποία στο παρελθόν ανήκε στο Κοινό των Κυπρίων”, σε αγωγή που καταχώρισε μέλος του Συνδέσμου εναντίον της εν λόγω τράπεζας.
Σύμφωνα με την επιστολή του Συνδέσμου, στην υπεράσπιση του “μεγαλοδικηγόρου” αναφέρεται ότι «επιπρόσθετα, και άνευ βλάβης των όσων έχουν αναφερθεί στην υπεράσπιση των εναγομένων 1 πιο πάνω, οι εναγόμενοι 1 ισχυρίζονται ότι έστω και αν δεν μετατρέπονταν οι καταθέσεις του ενάγοντα σε αξιόγραφα, αυτές θα απομειώνονταν ούτως η άλλως ενόψει των γεγονότων της 16.3.2013 και ειδικότερα ενόψει των Διαταγμάτων που εκδόθηκαν σαν αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών”.

“Με βάση τα σχετικά Διατάγματα και ειδικότερα με βάση το Διάταγμα Κ.Δ.Π. 103/2013, ως έχει τροποποιηθεί μεταγενέστερα, οι καταθέσεις απομειώθηκαν ενώ οι μετοχές και τα αξιόγραφα σχεδόν μηδενίστηκαν”, προστίθεται.
 
“Ως εκ τούτου”, όπως αναφέρεται, “έστω και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του ενάγοντα, το οποίο εν πάση περιπτώσει οι εναγόμενοι 1 τονίζουν ότι αρνούνται κατηγορηματικά, ο ενάγοντας δε έχει υποστεί και δεν θα μπορούσε να έχει υποστεί την ισχυριζόμενη ζημιά εν όψει των γεγονότων που ακολούθησαν και πιο συγκεκριμένα εν όψει του «κουρέματος» που έχει λάβει χώρα στις 29.3.2013 οι εναγόμενοι 1 επιφυλάσσουν και πάλι το δικαίωμα τους να αναφερθούν σε όλα τα σχετικά έγγραφα και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν καθώς επίσης και στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας ημερ. 13.9.2013 κατά την δικάσιμο.»
 
Με άλλα λόγια, αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, “ο μεγαλοδικηγόρος ισχυρίζεται ότι οι κάτοχοι αξιογράφων δεν υπέστησαν ζημιά λόγω αξιογράφων, αφού έτσι κι αλλιώς, αν διατηρούσαν τις καταθέσεις τους και δεν τες μετέτρεπαν οι τράπεζες σε αξιόγραφα, αυτές θα κουρεύονταν στις 29.3.13”.
 
“Και σας ρωτούμε κύριε Γενικέ, Αν ένας άνθρωπος δολοφονήσει έναν άλλον, ο οποίος πάσχει από ανίατη ασθένεια και θα πεθάνει σε λίγες μέρες, τότε ο δολοφόνος απαλλάσσεται από τον φόνο, αφού έτσι κι αλλιώς το θύμα θα πέθαινε σε λίγες μέρες;”, καταλήγει η επιστολή.
 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.