Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Έξι τραπεζίτες στο σκαμνί για τα ελληνικά ομόλογα

Καταχωρείται η δεύτερη υπόθεση για το οικονομικό έγκλημα
Έξι τραπεζίτες στο σκαμνί για τα ελληνικά ομόλογα
 
Λευκωσία: Εναντίον έξι προσώπων συν της εταιρείας, θα στρέφεται η νέα ποινική υπόθεση που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου και σχετίζεται με το φάσμα που ερευνάται για την κατάρρευση της οικονομίας.

Η Γενική Εισαγγελία, η οποία μελέτησε χθες και προχθές το μαρτυρικό υλικό που συγκέντρωσε η Αστυνομία στη βάση έκθεσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε ότι υπάρχει μαρτυρία ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις για εφτά: Έξι πρόσωπα πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και την ίδια την τράπεζα ως εταιρεία.

Το σχετικό κατηγορητήριο αναμένεται ότι θα καταχωρηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα ή το αργότερο αύριο και θ’ αφορά στην εξαγορά των ελληνικών ομολόγων από την τράπεζα και την παράλειψη να ενημερώσουν τους μετόχους για τους κινδύνους που υπήρχαν από μια τέτοια πράξη.

Χθες, ετοιμάστηκαν από λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας τα κατηγορητήρια για έναν έκαστο των κατηγορουμένων και αναμένεται ν’ ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που τηρήθηκε και με την πρώτη υπόθεση κατά της Τράπεζας Κύπρου για τη χειραγώγηση τιμών της αγοράς. Θα κληθεί η Αστυνομία να παραλάβει τα κατηγορητήρια και να προχωρήσει στην καταχώρησή τους ενώπιον του Πρωτοκολλητείου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ώστε να εκδοθούν κλήσεις στους επηρεαζόμενους.
 
Μετά την ολοκλήρωση και της υπόθεσης αυτής, σειρά παίρνει η πρώην Λαϊκή, αφού ξεκαθαρίσει το θέμα που προέκυψε με τους Βγενόπουλο και Μπουλούτα στην Αθήνα.

Οι δύο είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών ζητώντας να μην εκτελεστεί το αίτημα των κυπριακών Αρχών για την ανάκρισή τους στη βάση συγκεκριμένων ερωτήσεων που αφορούσαν χειραγώγηση τιμών της αγοράς.

Αναλόγως με την εξέλιξη θα γίνουν και οι κινήσεις της Νομικής Υπηρεσίας που είναι έτοιμη να προχωρήσει με την καταχώρηση και αυτής της υπόθεσης ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.