Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Εξοργισμένοι κάτοχοι αξιογράφων προπηλάκισαν τον Ορφανίδη

Στις 3 Νοεμβρίου ξανά στο Δικαστήριο ο Αθανάσιος Ορφανίδης

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κάτω και πάλι από τις διαμαρτυρίες κατόχων αξιογράφων, που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη στην υπόθεση της ιδιωτικής προσφυγής κατά του κ. Αθανάσιου Ορφανίδη για το θέμα των αξιογράφων. Η διαδικασία διακόπηκε δύο φορές, η μία εκ των οποίων αφορούσε το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης του τέως Διοικητή της Τράπεζας  κ. Ευστάθιου Ευσταθίου, όπως απαλλαγεί ο πελάτης του από το κατηγορητήριο, καθώς αυτό  παρουσιάζει παρατυπίες. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, καθώς όπως αναφέρθηκε δεν μπορεί να εκδικαστεί η ουσία της υπόθεσης στο προδικαστικό στάδιο.Ταυτόχρονα το Δικαστήριο υπέδειξε πως η υπόθεση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να εξεταστεί ταυτόχρονα με εκείνη των Αντρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, που έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στις 10 Σεπτεμβρίου. Το Δικαστήριο όρισε όπως ο κ. Αθανάσιος Ορφανίδης, μετά και την εξέλιξη που θα μεσολαβήσει για τους Βγενόπουλο-Μπουλούτα, παρουσιαστεί στο Δικαστήριο της Λεμεσού στις 3 Νοεμβρίου, αυξάνοντας και το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση στις 30 χιλιάδες, για την εξασφάλιση της παρουσίας του στο Δικαστήριο.

Ως εκ τούτου δόθηκε το δικαίωμα στον κ. Ορφανίδη να μεταβεί για τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και με την δέσμευση του ιδίου και του συνηγόρου του, όπως επιστρέψει για την δίκη στην Κύπρο στις τρεις του ερχόμενου Νοεμβρίου. Ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, μετά από ιδωτική προσφυγή καταγγέλλεται για συνωμοσία με σκοπό την καταδολίευση, απάτη και παράβαση καθήκοντος σε σχέση με τα αξιόγραφα

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.