Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Φλερτ Τρ. Κύπρου - ΚΕΔΙΠΕΣ για αγορά δανείων 100 - 150 εκατ.

Σταμάτησε το Λήδρα, αλλά συνεχίζεται επί της ουσίας ένα πρότζεκτ συζητήσεων τύπου Λήδρα β

Συνεχίζεται το φλερτ μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και ΚΕΔΙΠΕΣ για πιθανή πώληση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 100 - 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του σεναρίου για πώληση εξυπηρετούμενων δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ με την ονομασία "Λήδρα" ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ, οι συζητήσεις παραμένουν μεταξύ των δύο οντοτήτων και συνεχίζουν για δάνεια 100 - 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Οικονομικών έβαλε ένα "στοπ" στη διαδικασία πώλησης της συγκεκριμένης περιμέτρου δανείων ως πακέτο, λόγω του ότι δεν ήθελε τελικά να πωληθούν μαζί δάνεια Δήμων και Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔΙΠΕΣ, Μάριος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της ΚΕΔΙΠΕΣ και της Τράπεζας Κύπρου για πιθανή αγορά υγιών δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ από την Τράπεζα Κύπρου.

Λαμβάνοντας δε, το λόγο ο Οικονομικός Διεθυντής της ΚΕΔΙΠΕΣ, Λάμπρος Παπαλαμπριανού, συμπλήρωσε πως περίπου 75 εκατ. δανείων έχουν ληφθεί ΄ήδη από τα συνολικά 456 εκατ. ευρώ της αρχικής περιμέτρου του Λήδρα μέσω ταμειακών ροών (αφού είναι υγιή δάνεια φέρουν και χρήματα κάθε μήνα μέσα στην ΚΕΔΙΠΕΣ από το 2018).

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.