Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Γιατί ψάχνει αγοραστές στην Ελλάδα η Τράπεζα Κύπρου

Του Σωκράτη Ιωακείμ
Τέσσερα ακίνητα η αξία των οποίων ξεπερνά τα €23 εκατ. έβγαλε στο σφυρί η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, ζητώντας προσφορές από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Πρόκειται στην ουσία για ακίνητα που αφορούν παραθαλάσσιες κατοικίες, βιομηχανικό κτήριο, πολυώροφο ημιτελές εμπορικό κτήριο και ακίνητο επαγγελματικής χρήσης.
98 παραθαλάσσιες κατοικίες
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ακίνητα.:

Το πρώτο ακίνητο αφορά συγκρότημα 98 ημιτελών παραθαλάσσιων κατοικιών στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής. Βρίσκεται άνω και κάτω από την επαρχιακή οδό, Πυργαδικίων - Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής. Διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €9.000.000. Έχει εμβαδόν 10.275 m2 και έκταση 40.000 m2.

Το νότιο τμήμα του αποτελεί ένα μικρό ακρωτήριο 14.000 τ.μ. περίπου, με κατοικίες τριών τύπων. Το άνωθεν τμήμα βρίσκεται πάνω από την επαρχιακή οδό, σε έκταση 26.000 τ.μ. περίπου, με κατοικίες επίσης τριών τύπων (μεζονέτες με ισόγειο, υπόγειο και όροφο). Το ποσοστό κτηριακής ετοιμότητας των κτισμάτων στο άνωθεν τμήμα είναι περίπου στο 65%, ενώ το ποσοστό κτηριακής ολοκλήρωσης στο νότιο τμήμα είναι περίπου στο 80%.

Βιομηχανικό κτήριο

Το δεύτερο ακίνητο αφορά ένα βιομηχανικό κτήριο στη βιομηχανική περιοχή Κρυονέρι Αττικής, το οποίο διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €6.200.000. Πρόκειται, ουσιαστικά, για βιομηχανικό συγκρότημα με γραφεία αποτελούμενο από ισόγειο, δύο υπόγεια (Α και Β) και δύο ορόφους. Συγκεκριμένα αποτελείται από γραφεία ισογείου 2.586,37 τ.μ., 1ο όροφο 2.586,37 και 2ο όροφο 1.218,37 τ.μ.

Επιπρόσθετα το Α' υπόγειο έχει χρήση χώρων στάθμευσης 1.218,37 τ.μ., και το Β' υπόγειο είναι i) βιομηχανικός χώρος 1.368 τ.μ. με άμεση πρόσβαση από ανοιχτό χώρο, λόγω της μορφολογίας του οικοπέδου και ii) βοηθητικοί χώροι 1.218,37 τ.μ. Το κτήριο είναι υψηλής ποιότητας κατασκευής και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 8.698,72 τ.μ. Το ακίνητο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Κρυονερίου, σε απόσταση 24 χλμ. βόρεια του κέντρου της Αθήνας και 1 χλμ. από τον Άγιο Στέφανο. Η περιοχή του Κρυονερίου είναι μια βιομηχανική ζώνη και επωφελείται από την εύκολη πρόσβαση μέσω της εθνικής οδού.

Εμπορικό κέντρο

Στα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση περιλαμβάνεται και ένα ημιτελές εμπορικό κέντρο στη Νέα Ερυθραία Αττικής. Η τιμή του ανέρχεται στα €4.500.000. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πολυώροφο εμπορικό κτήριο, ημιτελές, με υπόγειο, ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο συνολικής επιφάνειας 11.017 τ.μ. Το υπόγειο καλύπτει επιφάνεια 2.870 τ.μ., το ισόγειο 2.934 τ.μ., ο 1ος όροφος 2.609 τ.μ. και ο 2ο όροφος 2.604 τ.μ.

Στο ακίνητο έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός με τις εξωτερικές επιχρίσεις και έχουν τοποθετηθεί τα εξωτερικά κουφώματα και πόρτες. Το ακίνητο αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 9.740,70. Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Σαμοθράκης και Γυμναστηρίου, στη θέση Μορτερό της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς και βρίσκεται πολύ κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Η ευρύτερη περιοχή έχει κυρίως χρήση κατοικίας.

Ακίνητο επαγγελματικής χρήσης

Το τέταρτο και τελευταίο ακίνητο χαρακτηρίζεται ως ακίνητο επαγγελματικής χρήσης με δύο υπόγεια, ισόγειο και τέσσερις ορόφους, βρίσκεται στο Μοσχάτο, έχει συνολικό εμβαδόν 4.828 m2 και διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €3.600.000. Τα δύο του υπόγεια, χωρίζονται σε μία αποθήκη 1.269,1 τ.μ. και χώρους στάθμευσης 1.180,87 τ.μ.. Το ισόγειο (609 τ.μ.) αποτελείται από χώρο υποδοχής και καφετέρια.

Ο 1ος και 2ος όροφος είναι διαμορφωμένοι σε show rooms (576 τ.μ. έκαστος), ενώ ο 3ος και 4ος όροφος έχουν χρήσεις γραφείων (609 τ.μ. έκαστος). Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Χειμάρρας, αριθ. 21-23, στην περιοχή του Μοσχάτου σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 4 χλμ. από το Λιμάνι του Πειραιά. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από επαγγελματικές χρήσεις, βιοτεχνίες και γραφεία.

Το έντυπο προσφοράς

Σύμφωνα με το έντυπο προσφοράς των ακινήτων, ο επιλεγείς αγοραστής υποχρεούται εντός τριών εργασίμων ημερών από τη γνωστοποίηση της επιλογής του, να υπογράψει με την Τράπεζα ιδιωτικό συμφωνητικό που θα ρυθμίζει τη σχέση των μερών και να πληρώσει προκαταβολή ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ έναντι του προσφερόμενου τιμήματος αγοραπωλησίας, σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω συμφωνητικού.

Οι αγοραστές θα βαρύνονται με όλα τα έξοδα για την πώληση και μεταβίβαση των Πωλούμενων Ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά του φόρου μεταβίβασης, των συμβολαιογραφικών εξόδων και των εξόδων μεταγραφής και κτηματολογίου. Η Τράπεζα θα βαρύνεται μόνο με τα έξοδα παροχής των σχετικών πιστοποιητικών που απαιτούνται για τις μεταβιβάσεις και με τα έξοδα των συμβούλων της και κάθε άλλο έξοδο που τυχόν βαρύνει εκ του νόμου τον πωλητή.

Πηγή: Σημερινή

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.