Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
Μιλώντας στις 6.9.18 στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMAo έντιμος Υπουργός Οικονομικών ανέφερε επί λέξει τα εξής: «… δεν θα μπορούσε να νοηθεί  να αφεθούν οι καταθέσεις προσώπων που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, να μεταφερθούν σε μια άλλη τράπεζα, και να μείνει πίσω το δάνειο».
 
Ο κ. Υπουργός αναφερόταν στον συμψηφισμό δανείων και καταθέσεων της ΣΚΤ, και στην περίπτωση αυτή δανειστής ήταν η ΣΚΤ και οφειλέτες οι πελάτες της.
 
Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων δηλώνει ότι συμφωνεί με τον κ. Υπουργό αν τα δάνεια που συμψηφίστηκαν ήταν μη εξυπηρετούμενα.
 
Στην περίπτωση των αξιογράφων των τραπεζών,  δανειστές ήταν οι κάτοχοι αξιογράφων και οφειλέτες οι τράπεζες. Και όμως οι καταθέσεις και τα δάνεια (εξυπηρετούμενα και μη) πελατών της Λαϊκής μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα από την τράπεζα αξιόγραφα (αφού οι τράπεζες δεν είχαν καταβάλει τόκο για εννιά μήνες) παρέμειναν στη Λαϊκή.
 
Ο ρόλος αντιστρεφόταν όταν οι κάτοχοι αξιογράφων είχαν δάνειο με εξασφάλιση τα αξιόγραφά τους.  Και ενώ τα δάνεια (οφειλέτες οι πελάτες)  μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, τα αξιόγραφα (οφειλέτες οι τράπεζες)  «έμειναν πίσω» – κατά την έκφραση του κ. Υπουργού – και μηδενίστηκαν.
 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριε Υπουργέ;
 
                                                                                     
…………………………. …                                                                    …………………………
Φοίβος Μαυροβουνιώτης                                                                     Σταύρος Γιαλλουρίδης
Πρόεδρος                                                                                                          Αντιπρόεδρος
 
Κοιν. ΜΜΕ
 
Υ.Γ. Μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, η επιστολή αυτή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας http://syndesmosaksiografwn.blogspot.com.cy

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.