Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Η Κύπρου θέλει τη ρευστότητα της FBME Μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου η προσοχή στρέφεται στo 1.5 δις της FBME

Η Κύπρου θέλει τη ρευστότητα της FBME Μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου η προσοχή στρέφεται στo 1.5 δις της FBME

Μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου η προσοχή στρέφεται στo 1.5 δις της FBME.

 Οι προσφορές για την αύξηση κεφαλαίου κινήθηκαν κοντά στο 1,8 δισ. ευρώ με την μετοχή να κλειδώνει στα 0.24 σεντ.

Μετά το οργιώδες παρασκήνιο που προηγήθηκε, και στο οποίο «έπαιξε» ακόμα και εσωτερική διαμάχη στην Αρχή Κεφαλαιαγοράς η οποία προχώρησε σε μια περίεργη, προσωρινή παρέμβαση η οποία κόντεψε να τινάξει στον αέρα την αύξηση κεφαλαίου, η Τράπεζα Κύπρου κλειδώνει σήμερα την αύξηση κεφαλαίου.

Παρά τις εκ των έσω προσπάθειες για να αποτύχει η αύξηση κεφαλαίου, αλλά και μετά τις περίεργες προσφορές και τις ύποπτες διαρροές στον τύπο, το βιβλίο κλείνει σήμερα με την έκδοση κεφαλαίου, ύψους 1 δισ. ευρώ με τιμή μετοχής στα 24 σεντ.

Οι προσφορές κινήθηκαν κοντά στο 1,8 δισ. ευρώ κυρίως από αμερικανικά ταμεία.

Πάντως, όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου δεν είναι άσχετες και με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην FBME, με την Κύπρου, αλλά και την Ελληνική να έχουν ήδη προχωρήσει σε προκαταρκτικές κινήσεις για να εξασφαλίσουν ενεργητικά της υπό εξυγίανση τράπεζας αλλά και την ρευστότητα της η οποία αγγίζει το 1.5 δις. Η λογική τοποθέτηση θα έδινε προβάδισμα στην Τρ Κύπρου της οποίας λείπει η ρευστότητα σε αντίθεση με την Ελληνική.

Στο θέμα φαίνεται πως υπάρχει ήδη σοβαρό φαβορί, κάτι που διαφάνηκε, εξάλλου, στις διάφορες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ τραπεζών και Κεντρικής.

Πάντως, πολλά είναι τα ερωτηματικά που ακόμα πλανώνται πάνω από την Αγία Παρασκευή, η οποία συνεχίζει την ύποπτη σιωπή της για το όλο θέμα της FBME, ενισχύοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφορούν, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου προχωρεί, με την τράπεζα να είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα, όχι μόνο για να περάσει το στρες τεστ, αλλά και για να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Πάντως, το παιγνίδι του παρασκηνίου κάθε άλλο παρά τελειωμένο είναι με τις προσπάθειες συγκεκριμένων μελών του ΔΣ να μπλοκάρουν την αύξηση κεφαλαίου, ακόμα να συνεχίζονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.