Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Η Τράπεζα Κύπρου έχει κάνει 1.150 διευθετήσεις σε αξιόγραφους

Επέλεξαν ένα από τα τρία σχέδια που πρόσφερε η Τράπεζα στους 1.650 εν δυνάμει δικαιούχους

Μπορεί οι περιπτώσεις εξωδικαστικών διευθετήσεων σε κατόχους αξιόγραφων όπως αυτές που έγιναν μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και του Προέδρου του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτου εκ μέρους της κόρης και της αδερφής του να μην είναι γνωστές, ωστόσο, η Τράπεζα Κύπρου έχει προχωρήσει από το 2013 σε 1.150 διευθετήσεις με κατόχους αξιόγραφων.

Όπως είναι εις θέση να γνωρίζει η «Κ», η Τράπεζα Κύπρου έχει προτείνει από το 2013 σε κατόχους αξιόγραφων τρία (3) συνολικά σχέδια. Από τους 1.650 συνολικά εν δυνάμει δικαιούχους για διευθετήσεις των περιπτώσεων τους, αποδέχτηκαν το συμβιβασμούς 1.150 άτομα. Ποσοστιαία, αγγίζει το 70%.

Τονίζεται πως οι θεσμικοί επενδυτές σε αξιόγραφα δεν περιλαμβάνονταν στους 1.650 εν δυνάμει δικαιούχους για διευθετήσεις τέτοιου τύπου.

Τα σχέδια αφορούσαν δανειολήπτες που είχαν εξασφαλίσει δάνεια με εξασφαλίσεις αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Σε αυτούς έχει προσφερθεί διαγραφή των δανείων τους μέχρι και στα μισά (50%), αλλά και επέκταση χρόνου αποπληρωμής με μικρή διαγραφή του δανείου τους.

Το συνολικό ύψος των αξιόγραφων ανέρχεται στα 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ βγάζοντας εκτός τους θεσμικούς επενδυτές, οι αξιόγραφοι που έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση έξω από την Τράπεζα και το Ανώτατο την ερχόμενη Παρασκευή, έχουν αξιώσεις που ανέρχονται στα 400 - 450 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις των εξωδικαστικών διευθετήσεων όπως αυτές που προχώρησε ο κ. Νικολάτος με την Τράπεζα Κύπρου, επιφυλάσσεται η «Κ» να επανέλθει.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.