Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Καταχωρείται και νέα υπόθεση για Τράπεζα Κύπρου

Στην Αθήνα ανακριτές για Βγενόπουλο - Μπουλούτα
Τις επόμενες μέρες καταχωρείται άλλη μια υπόθεση που αφορά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ αναφέρουν ότι πρόκειται για υπόθεση με παραπλανητικές δηλώσεις που σχετίζονταν με την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Κύπρου και την χειραγώγηση των τιμών των μετοχών της. Σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην ανακριτική ομάδα, η οποία εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με το Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασιστεί το κατηγορητήριο που θα καταχωρηθεί και τα ονόματα αυτών που θα διωχθούν ποινικά.

Παράλληλα, μέλη της ανακριτικής ομάδας ετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα αφού την Δευτέρα θα απολογηθούν ο Ανδρέας Βγενόπουλος, Ευθύμιος Μπουλούτας και άλλα δύο στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Η υπόθεση για την οποία υποβλήθηκε το αίτημα στις Ελληνικές αρχές αφορούν χειραγώγηση των μετοχών της πρώην Λαϊκής και αδικήματα που σχετίζονται με τα ενημερωτικά δελτία των αξιογράφων του 2010 και 2011. Το ερωτηματολόγιο έχει υποβληθεί από καιρό και κατά την εμφάνισή τους στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδας, θα απαντήσουν και θα εκθέσουν τη δική τους θέση.


Η διερεύνηση της  συγκεκριμένης υπόθεσης ολοκληρώθηκε και απομένουν οι θέσεις τις οποίες θα διατυπώσουν τα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ώστε να κατατεθεί και αυτός ο φάκελος ενώπιον της δικαιοσύνης.

 
Έρευνες και στο Συνεργατισμό

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι υποθέσεις για τα προνομιακά δάνεια που παραχωρήθηκαν από το Συνεργατισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι ανακριτές συνάντησαν δυσκολίες οι οποίες σχετίζονται με το γεγονός ότι κάποιοι εντός του Συνεργατισμού θέτουν εμπόδια ώστε τα μέλη της ανακριτικής ομάδας να μην εξασφαλίσουν την αναγκαία μαρτυρία.  Οι ανακριτές αναμένεται να συζητήσουν τις επόμενες μέρες το θέμα με το Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος δεν αποκλείεται να διατάξει τη λήψη μέτρων.
Σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν ο Κώστας Κληρίδης έστειλε επιστολή στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με την οποία τα καλούσε να συμμορφωθούν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία του Συνεργατισμού με εσωτερική επιστολή προειδοποίησε για την ανάγκη πλήρους, άμεσης και διαφανούς συνεργασίας σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα της τράπεζας με τις αρμόδιες αρχές.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.