Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Κι άλλοι κατηγορούμενοι για Τράπεζα Κύπρου

Λευκωσία: Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Εισαγγελία με τους ανακριτές που ερευνούν τα αίτια κατάρρευσης της οικονομίας, με στόχο την προώθηση και δεύτερης υπόθεσης που αφορά την Τράπεζα Κύπρου.

Πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με την αγορά ελληνικών ομολόγων από την Τράπεζα Κύπρου και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», διεξάγεται ποινική ανάκριση επειδή δεν ενημέρωσε το κοινό για τους κινδύνους που υπήρχαν από την αγορά αυτή.


Οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες ως προς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πριν συμπληρωθεί η υπόθεση για να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Σε κατοπινό στάδιο θα συζητηθεί το θέμα για το ποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο ώστε να κληθούν να κατηγορηθούν. 
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή ήταν ανάμεσα σε μια σειρά άλλες που ερεύνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη συνέχεια υπέβαλε στην ανακριτική ομάδα.
Στο μεταξύ, δύο ανακριτές αναμένεται ότι θα μεταβούν σύντομα στην Αθήνα ώστε να είναι παρόντες κατά την απολογία των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και δύο άλλων στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.  Η ανάκριση έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ανακρίτρια της υπόθεσης δεν έχει ακόμη αποστείλει γραπτή πρόσκληση προς τους ανακριτές, κάτι που είναι απαραίτητο για να πραγματοποιηθεί η μετάβαση.
Οι Βγενόπουλος και άλλοι θεωρούνται από τους βασικούς ύποπτους για την υπόθεση που ερευνούν οι κυπριακές Αρχές και αφορά χειραγώγηση των μετοχών της πρώην Λαϊκής και αδικήματα που σχετίζονται με τα ενημερωτικά δελτία των αξιογράφων του 2010 και 2011.

Σχετικό ερωτηματολόγιο των Κυπρίων ανακριτών που αφορά στους Βγενόπουλο και άλλους έχει ήδη υποβληθεί από καιρό στις ελληνικές Αρχές και κατά την εμφάνισή τους στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, θα απαντήσουν και θα εκθέσουν τη δική τους θέση.

Οι ανακρίσεις στην Κύπρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν οι θέσεις τις οποίες θα διατυπώσουν τα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ώστε να κατατεθεί και αυτός ο φάκελος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.