Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • ΚΥΠΡΟΣ: Τράπεζα ξεγέλασε βιοπαλαιστή – «Μόνο αν μας πιάν οι Τούρκοι θα τα χάσεις»

ΚΥΠΡΟΣ: Τράπεζα ξεγέλασε βιοπαλαιστή – «Μόνο αν μας πιάν οι Τούρκοι θα τα χάσεις»

Λευκωσια :

Νομικός κατάφερε να παγοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου σε υπόθεση που αφορά την αγορά αξιογράφων από βιοπαλαιστή που κατέθεσε τις οικονομίες μιας ζωής και τις έχασε.

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Ζάκος

Καλεσμένος στην εκπομπή του Ονούφριου Σωκράτους, «Ενημέρωση Τώρα» βρέθηκε ο νομικός Αντώνης Δημητρίου, ο οποίος εκπροσώπησε βιοπαλαιστή, τον οποίο η Τράπεζα Κύπρου φέρεται να ξεγέλασε στην αγορά αξιογράφων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δημητρίου, μέσα από τη δικαστική διαμάχη, κατάφεραν όπως παγοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία αφορούσαν την πιο πάνω αγορά.

Μάλιστα, συνεχίζοντας ο κ. Δημητρίου, έδωσε και αρκετά παραδείγματα για τον τρόπο που οι τράπεζες προωθούσαν την αγορά αξιογράφων σε πελάτες τους.

 «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να αντιληφθεί τους κινδύνους και τον παραπλάνησαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου, αναφέροντας παράλληλα πως η ίδια η μάρτυρας της Τράπεζας είχε αναφέρει στον πελάτη του πως τα «λεφτά σου είναι κουγκρίν» και πως ο μόνος τρόπος να χάσει χρήματα είναι ή να κλείσει η Τράπεζα ή να «μας πιάσουν οι Τούρκοι», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ενώπιον του.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Δημητρίου ανέφερε και δεύτερο παράδειγμα πελάτη του ο οποίος κατάφερε μέσω της δικαστικής οδού να «παγώσει» τον πλειστηριασμό της οικίας του που θα πραγματοποιούταν την προηγούμενη Τρίτη.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι έρμαιο στις ορέξεις κανενός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως θα πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.