Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Λύνει τη σιωπή της η κόρη του Προέδρου του Ανωτάτου

Της Νάσιας Ιωάννου
Έντιμα έγινε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της τράπεζας Κύπρου και της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτου, τονίζει ο δικηγόρος της.

Μιλώντας στον Alpha ο νομικός Σταύρος Παύλου, δηλώνει μάλιστα ότι ενώ η Σοφία Νικολάτου,  μπορούσε να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσό μέσω αγωγής που καταχώρησε στην οποία αμφισβητούσε την μετατροπή των καταθέσεών της σε αξιόγραφα, αφού υπέστη κούρεμα, εντούτοις προτίμησε στο τέλος να συμβιβαστεί στις 135.000 ευρώ.

    Σταύρος Παύλου - Δικηγόρος Μύρωνα Νικολάτου
    "Δεχτήκαμε να κουρευτεί το ποσό της κατάθεσης που θα έπαιρνε η πελάτισσά μας ως να ήταν από την αρχή κατάθεση και να είχε υποστεί τις συνέπειες του κουρέματος το οποίο καταβλήθηκε σε όλες τις υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου. Μάλιστα πλήρωσε και τα δικηγορικά έξοδα και δεν πήρε τίποτα τόκους. Εγκατάλειψε απαιτήσεις της για πολύ μεγάλα ποσά διότι ήταν περίπου 260.000 που ήταν κατατεθειμένα προ κουρέματος μαζί με τα αξιόγραφα."

Ο λόγος που προτίμησε αυτή την οδό, η κυρία Νικολάτου, ήταν η θέση που κατέχει ο πατέρας της, αφού θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους δικαστές, δηλώνει ο δικηγόρος της.

    Σταύρος Παύλου - Δικηγόρος Μύρωνα Νικολάτου"
    "Δεν ήθελε να πάμε σε ακρόαση στα δικαστήρια. Ήταν ευαίσθητο το θέμα, αντιλαμβάνεστε. Δεν ήθελε να δικάζεται στα δικαστήρια και να είναι η υπόθεση της κόρης του προέδρου των δικαστών. Οπότε προτίμησε η Σοφία να δεχτεί ένα μικρότερο ποσό για να κλείσει έντιμα η υπόθεση."

Ενώ τονίζει οτι ο Μύρωνας Νικολάτος δεν παρενέβη σε καμία φάση, στην όλη διαδικασία.

    Σταύρος Παύλου - Δικηγόρος Μύρωνα Νικολάτου
     "Εκείνο το οποίο είδατε ήταν οτι έβαλε μια αρχική υπογραφή ως πατέρας τον καιρό που έγινε η αρχική δικαιοπραξία και η οποία δεν ήταν αρκετή για να δώσει εγκυρότητα στην πράξη. Ο πατέρας της απλά υπόγραψε όταν ήταν ανήλικη για να μπορεί να αγοράσει αξιόγραφα στο όνομα της Σοφίας. Αλλά έπρεπε να υπογράψει και η μητέρα της και έπρεπε να εξασφαλιστεί και διάταγμα δικαστηρίου. Όταν ήρθε η τράπεζα Κύπρου και πήρε τα χρήματα από τον λογαριασμό της Σοφίας , η Σοφία στο μεταξύ είχε ενηλικιωθεί και δεν ζητήθηκε καμία υπογραφή της Σοφίας ούτε εξηγήθηκε στην Σοφία γιατί γίνεται αυτό το πράγμα. Απλά της τα μετατρέψανε. Υπήρχε ακυρότητα από την πρώτη στιγμή. "

Στο μεταξύ, εξηγήσεις για την εξωδικαστική αποζημίωση, ζητά με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν, ο σύνδεσμος κατόχων αξιογράφων. Στην επιστολή, επισημαίνουν πως ανέμεναν οτι η τράπεζα θα ανταποκρινόταν στην έκκληση τους, για να τους πληροφορήσει κάτω από ποιες συνθήκες έχει προβεί στην καταβολή αποζημιώσεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.