Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Μαυροβουνιώτης για καταγγελίες Κληρίδη: "Πρόκειται για πολύ μεγάλο σκάνδαλο"

Επιστολή προς την Τράπεζα Κύπρου ετοιμάζει εντός των επόμενων ημερών ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σύνδεσμος Φοίβος Μαυροβουνιώτης, για να διαφανεί πόσοι κάτοχοι αξιογράφων συμβιβάστηκαν εξωδικαστικώς από το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνη και Πολυβίου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο κ. Μαυροβουνιώτης, είπε ότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται κάποιοι ενώ άλλοι μένουν εκτεθειμένοι.

    "Είναι τώρα η ώρα, μετά από τις δηλώσεις του Νίκου Κληρίδη και όλο το μαρτυρικό υλικό που έχει, εμείς θα προχωρήσουμε σήμερα, αύριο, ετοιμάζουμε ήδη μια επιστολή προς την Τράπεζα Κυπρου να μας δώσει μια απάντηση, γιατί με τον τρόπο αυτό ευνοούνται κάποιοι ενώ άλλοι μένουν εκτεθειμένοι."

"Πρόκειται για πολύ μεγάλο σκάνδαλο", σχολίασε.

Σοβαρή ανησυχία για δημοσιεύματα που αναφέρονται στις σχέσεις προσώπων που ανήκουν στη νομική κοινότητα, με τραπεζικά ιδρύματα και τις ισχυριζόμενες μη ορθολογικές – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – συνεννοήσεις μεταξύ τους, εκφράζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με σημερινή ανακοίνωσή του.
 
Ο Σύνδεσμος καλεί τον Γενικό Ελεγκτή, τον Γενικό Εισαγγελέα και οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο, όπως αναφέρει, «να διερευνήσουν τις σχετικές καταγγελίες για να διαφανεί αν οι αποζημιώσεις που δόθηκαν σε συγκεκριμένους κατόχους αξιογράφων, θα πρέπει να δοθούν και σε άλλους κατόχους, οι οποίοι απέκτησαν τα αξιόγραφά τους, κάτω από τις ίδιες συνθήκες που τα απέκτησαν οι αποζημιωθέντες».
 
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να ρίχνει φως στα όσα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) αναφέρουν σχετικά με την εμπλοκή της στις εν λόγω υποθέσεις.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/mayroboyniotis-gia-kataggelies-kliridi-prokeitai-gia-poly-megalo-skandalo

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.