Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


«Μικρή η λέξη ανευθυνότητα για τις Διοικήσεις των τραπεζών»

Αποκλειστικά τις Διοικήσεις των τραπεζών βαραίνει η ευθύνη για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) Λοΐζος Χατζηκωστής στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Α». Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι ευθύνες φέρει και η Εποπτική Αρχή, αλλά και ο τότε Υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα, τονίζει ότι οι απλοί εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όσα έχουν διαδραματιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όχι μόνο οι πελάτες, αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι των Τραπεζών, έπεσαν «θύματα των λανθασμένων αποφάσεων και της μεγαλομανίας των Διοικήσεων». Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηκωστής απαντά στο τι μέλλει γενέσθαι με τα ταμεία Προνοίας των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου κι εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων.

 

ΕΡΩΤ- Πώς βλέπετε το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να ορθοποδήσει;

ΑΠ-Το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα διέρχεται περίοδο κρίσης, η οποία είναι και δύσκολη και πρωτόγνωρη για να κυπριακά δεδομένα. Πιστεύω ότι παρά τις αντιξοότητες θα καταφέρει να ορθοποδήσει νοουμένου ότι θα παρθούν και θα υλοποιηθούν από τις Διοικήσεις, οι ορθές αποφάσεις και θα αξιοποιηθεί σωστά το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι και η κινητήρια δύναμη των Τραπεζών για την υλοποίηση των στόχων τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην έντυπη «Α»
Written by  Alithia Online

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.