Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Μικρό ενδιαφέρον για μετοχή BOCY

Αδύναμο παραμένει το ενδιαφέρον για τις νέες μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, μία μέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής εντύπων αιτήσεων εγγραφών της δημόσιας προσφοράς της BOCY.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές εταιρείες, οι επενδυτές δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση των νέων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που προσφέρονται στους ιδιώτες επενδυτές καθώς, η τιμή της BOCY παραμένει κάτω από το €0,24, τιμή στην οποία προσφέρονται οι νέες μετοχές.

Η έκδοση των 416,7 εκ. νέων μετοχών, προς €0,24 η κάθε μία, αποτελεί την τρίτη και τελική φάση του στρατηγικού σχεδίου της τράπεζας για άντληση €1,1 δισ.

Οι δύο πρώτες φάσεις που απευθύνθηκαν σε θεσμικούς και μεγάλους επενδυτές, με ελάχιστο ποσό επένδυσης €100 χιλ. έχουν ήδη ολοκληρωθεί με την τράπεζα να αντλεί €1 δισ.

Η τρίτη φάση έχει ως στόχο να δώσει στους μικρούς επενδυτές που είχαν εξαιρεθεί από τις δύο πρώτες φάσεις, την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι της BOCY ή να αυξήσουν τη συμμετοχή τους.

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου με τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου να διαπραγματεύονται κάτω από τα €0,24 από την έναρξη της διαπραγμάτευσης
στις 16 Δεκεμβρίου, οι επενδυτές διστάζουν να συμμετέχουν στη νέα έκδοση.

Καθώς οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου διαπραγματεύονται σήμερα στο €0,213 και στα δύο χρηματιστήρια, ένας επενδυτής μπορεί να αγοράσει τις μετοχές απευθείας από το πάτωμα με μια σημαντική έκπτωση από το €0,24 στην οποία προσφέρονται, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να πωλεί αμέσως, σε αντίθεση με τις νέες μετοχές που θα εισαχθούν σε δύο μέχρι τρεις εβδομάδες.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.