Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Νέα διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων έξω από τα κεντρικά της τράπεζας Κύπρου

Νέα διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων έξω από τα κεντρικά της τράπεζας Κύπρου

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία διαδήλωσαν οι κάτοχοι Τραπεζικών Αξιογράφων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, επρόκειτο για «μαζική συγκέντρωση» με στόχο «να διαμαρτυρηθεί (ο Σύνδεσμος) για τελευταία φορά για την καθυστέρηση και την κωλυσιεργία που παρατηρείται από την τράπεζα Κύπρου για την επίλυση του προβλήματος που εδώ και 19 περίπου μήνες αντιμετωπίζουν τα μέλη του».

«Ο Σύνδεσμος θέλει να πληροφορήσει τον καθένα ότι με δυσκολία τα μέλη του Δ.Σ. κατάφεραν να συγκρατήσουν αγανακτισμένα θύματα των Τραπεζών από του να προβούν σε καταστροφικές πράξεις εναντίον της Τράπεζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος εκφράζει δυσαρέσκεια «για την απαράδεκτη και προκλητική στάση μελών της διεύθυνσης της Τράπεζας, οι οποίοι δεν είχαν το θάρρος να κατεβούν και να απευθύνουν δυο λόγια στους διαμαρτυρόμενους πελάτες τους, οι οποίοι στήριζαν την Τράπεζά τους επί δεκαετίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σύνδεσμος θα αναμένει την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και αναλόγως της απάντησης που θα λάβει, θα προγραμματίσει τις επόμενες ενέργειές του.

«Προειδοποιούμε, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε καμία εγγύηση ότι θα παραμείνουν ειρηνικές (οι ενέργειες) αν η απάντηση είναι αρνητική στην πρόταση λύσεως που έχουμε υποβάλει τόσο στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στην Τράπεζα Κύπρου. Όλοι κατανοούν ότι, όταν τα μέλη μας έχουν διαβεί το κατώφλι της φτώχειας και οι οικογένειες τους άρχισαν να διαλύονται, οι υποσχέσεις και η ηθική συμπαράσταση ούτε μπορούν να μας ανακουφίσουν, και ούτε βεβαίως μας ικανοποιούν πλέον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμη ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.