Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Νέα μητρική εταιρεία

Ένα ακόμη βήμα προς την εισαγωγή της BOCY στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία ως μέρος του σχεδίου για ένταξη στο London Stock Exchange, καθώς η Κύπρος είναι μια αγορά χωρίς σύνορα σύμφωνα με τους κανόνες του δείκτη, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Χούρικαν
Η Τράπεζα Κύπρου εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας, για να επιτύχει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE») και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα η Τράπεζα Κύπρου.

Στην ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι «βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές και έχει αξιολογήσει μια σειρά από επιλογές», και επισημαίνει ότι «στο παρόν στάδιο η Τράπεζα εξετάζει τη δημιουργία μητρικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγή της έδρας της Τράπεζας, ενώ το φορολογικό και το τραπεζικό εποπτικό καθεστώς του Συγκροτήματος αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια», αναφέρει.
Τέλος, η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι «σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο».
Τι ανέφερε ο Χούρικαν
Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία ως μέρος του σχεδίου για ένταξη στο London Stock Exchange, καθώς η Κύπρος είναι μια αγορά χωρίς σύνορα σύμφωνα με τους κανόνες του δείκτη, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Χούρικαν.

«Τίποτα δεν αλλάζει στην οργανωμένη επιχείρηση, τίποτα δεν αλλάζει στο ποιος ρυθμίζει την τράπεζα, δεν αλλάζει τίποτα στη φορολογική κατοικία, δεν αλλάζει τίποτα στην έδρα, το μόνο πράγμα για το οποίο μιλάμε εδώ είναι ο μηχανισμός της ένταξης της μετοχής, έτσι ώστε οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

«Η συζήτησή μαζί μας ήταν κατά πόσο θα έχουμε μια εταιρεία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ή η άλλη εισήγηση από τους συμβούλους μας με την Jersey. Είναι πιθανό ότι θα πάμε με την κορυφαία του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και εξετάζουμε και την Jersey επίσης», ανέφερε.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει φόρος πληρωτέος σε συναλλαγές μετοχών με την Τζέρσεϊ, κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε με την κορυφαία του Ηνωμένου Βασιλείου για να διαχειριστεί τη φήμη, δεδομένων των ευαισθησιών γύρω από υπεράκτιες δικαιοδοσίες», πρόσθεσε.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.