Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Νέα ρύθμιση για τους εξαπατημένους κατόχους αξιογράφων – Επίλυση των διαφορών σε διαιτητικό δικαστήριο

Νέα ρύθμιση για τους εξαπατημένους κατόχους αξιογράφων – Επίλυση των διαφορών σε διαιτητικό δικαστήριο

Νέα ρύθμιση για τους εξαπατημένους κατόχους αξιογράφων – Επίλυση των διαφορών σε διαιτητικό δικαστήριο

Την πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο στους εξαπατημένους κατόχους των τοξικών προϊόντων που πουλούσαν με τη «σέσουλα» οι τράπεζες, τα λεγόμενο αξιόγραφα, ανέλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιδιώκοντας να αναμιχθεί ενεργότερα στο όλο εποπτικό πλαίσιο για προστασία των επενδυτών, η Επιτροπή, διαμόρφωσε και εισηγήθηκε την εξώδικη επίλυση των διαφορών επενδυτών που εξαπατήθηκαν και προχώρησαν στην αγορά αξιογράφων, από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Δήμητρα Καλογήρου, σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας για έλεγχο.

Μάλιστα έχει ήδη συσταθεί επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Κεντρική Τράπεζα και τη Γενική Εισαγγελία, η οποία θα βοηθήσει στην κατάρτιση του διαιτητικού δικαστηρίου, που με τη σειρά του θα αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών από τους κατόχους αξιογράφων.

Υπολογίζεται ότι το πρώτο προσχέδιο που θα αφορά τη λειτουργία του διοικητικού δικαστηρίου θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο του 2014.

Εντούτοις το θέμα της επίδοσης αποζημιώσεων στους παραπονούμενους που θα δικαιώνονται από τις αποφάσεις του δικαστηρίου, δεν διευκρινίζεται ακόμη, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, η κυρία Καλογήρου, υπέδειξε ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.