Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Ώρα αποφάσεων για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Ώρα αποφάσεων για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Το ζήτημα της επιστροφής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο χρηματιστηριακό ταμπλό θα συζητηθεί, μεταξύ των άλλων, στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.

Η μετοχή της τράπεζας μετρά ήδη εννέα μήνες χωρίς διαπραγμάτευση (η αναστολή εκπνέει στα τέλη Ιανουαρίου), μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, και περιθώρια να διατηρηθεί η αναστολή για μακρύ χρονικό διάστημα είναι περιορισμένα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2013, η κα. Καλογήρου διευκρίνισε ότι νομικά υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: είτε να δοθεί άλλη μια παράταση στην αναστολή, για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υποβληθούν και να εξεταστούν τα αναγκαία ενημερωτικά δελτία, είτε αυτό της διαγραφής.

Στη συνάντηση της Παρασκευής η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από την Τράπεζα Κύπρου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να υποβάλει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης επί εννεάμηνο χαρακτηρίζεται ως πρωτόγνωρη.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διαγραφής, η κα. Καλογήρου απέφυγε να αναφερθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επικαλέστηκε τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, περί σταθεροποίησης της τράπεζας, για να φωτογραφίσει ως πιθανότερο ενδεχόμενο την παροχή νέας παράτασης, υπό την αίρεση των όσων θα παρουσιάσει ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της Τράπεζας την προσεχή Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά εφιστά την προσοχή στις εξωχρηματιστηριακές πράξεις, με ανταλλαγές μετοχών και καταθέσεων, που γίνονται εκτός οργανωμένης αγοράς. Πρόκειται για ιδιωτικές, μη ρυθμιζόμενες πράξεις, οι οποίες εκτελούνται με ευθύνη των δύο συμβαλλόμενων. Τέτοιου είδους πράξεις δεν απαγορευόνται, αλλά δεν μπορεί να λάβουν και μαζικό χαρακτήρα.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.