Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Πάει Οκτώβριο η εκδίκαση της 3ης υπόθεσης της Τράπεζας Κύπρου

Η υπόθεση είχε αναβληθεί ξανά και στις 29 Ιανουαρίου 2018, μετά από αίτημα του Κακουργιοδικείου, επικαλούμενο το βεβαρημένο του πρόγραμμα
Νέα αναβολή πήρε σήμερα η εκδίκαση της τρίτης, κατά χρονολογική σειρά, ποινικής υπόθεσης που καταχωρίστηκε στο δικαστήριο εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, που αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ωστόσο η ακρόαση της αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορούμενων επικαλούμενος λόγους ασθενείας!!

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση και έτσι το Κακουργιοδικείο ικανοποίησε το αίτημα για αναβολή επαναορίζοντας την υπόθεση για τις 8, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί ξανά και στις 29 Ιανουαρίου 2018, μετά από αίτημα του Κακουργιοδικείου, επικαλούμενο το βεβαρημένο του πρόγραμμα λόγω άλλων υποθέσεων που εκδικάζει και που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι η υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή, Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν την 01/06/2017 μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Για τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο.

Ο κ. Ηλιάδης μεταφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο από τις κεντρικές φυλακές όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών που του επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.

Η Τράπεζα Κύπρου ως νομική οντότητα και ο Ανδρέας Ηλιάδης, τότε διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, κρίθηκαν ένοχοι στις 14 Δεκεμβρίου 2017 για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.

Ηλιάδης και Τράπεζα Κύπρου έχουν καταχωρήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία ακόμη εκκρεμεί, κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επιβλήθηκε.

Κατηγορούμενος στην πρώτη υπόθεση ήταν και ο Γιάννης Κυπρή, ο οποίος αθωώθηκε ως επίσης και οι άλλοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης και ο Γιάννης Κυπρή ήταν κατηγορούμενοι και στη δεύτερη υπόθεση της τράπεζας Κύπρου που αφορούσε την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων και την παράλειψη της Τράπεζας να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν επίσης η Τράπεζα Κύπρου, ο Αντρέας Αρτέμη, Γεώργιος Γεωργιάδης και Κώστας Σεβέρης και Κώστας Χατζήπαπα.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έχει απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους από αυτή την υπόθεση μετά από σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης με το αιτιολογικό ότι το κατηγορητήριο της υπόθεσης δεν αποκάλυπτε ποινικό αδίκημα.

Το Ανώτατο σημείωνε στην απόφαση του ότι «η απαλλακτική αυτή απόφαση του Κακούργιοδικείου δεν εφεσιβλήθηκε και κατέστη συνεπώς τελεσίδικη», απορρίπτοντας έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Σίγουρα με την απαλλαγή των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση η δίκη περατώθηκε και δεν απομένει πλέον οτιδήποτε προς εκδίκαση από την ποινική υπόθεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η υπό κρίση έφεση να καταστεί άνευ αντικειμένου», όπως αναφερόταν στην απόφαση του Ανωτάτου.


Πηγή: http://politis.com.cy/article/pai-oktovrio-i-ekdikasi-tis-3is-ipothesis-tis-trapezas-kiprou

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.