Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Συνομολογιουχοι, συμπασχοντες , εξαπατηθεντες απο την τραπεζα Κυπρου,

Διαβαστε το συγκλονιστικο αρθρο του σωματειου εργαζομενων στον ομιλο Πειραιως και θα καταλαβετε αμεσως ,

γιατι εξαπατηθηκαμε ετσι ανανδρα και υπουλα απο τους υπαλληλους της τραπεζας ! Ειμαι σιγουρη οτι "υποχρεωθηκαν "

να αγορασουν ΜΑΕΚ και ολοι οι υπαλληλοι της τραπεζας Κυπρου χωρις την θεληση τους !! Ιδου :

"Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

οι συνέπειες της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης είναι σε όλους γνωστές, όπως άλλωστε και οι επιπτώσεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων - η Ελλάδα εξακολουθεί και παραμένει στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών με τη μεγαλύτερη ανεργία.

 

Οι προοπτικές, βεβαίως, εξόδου της χώρας μας από μία κρίση τέτοιων διαστάσεων, αυτονόητο είναι ότι περιλαμβάνουν στο κέντρο και πάλι τον παράγοντα εργασία.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, ήδη αποδυναμωμένοι μέσα σε συνθήκες ύφεσης, με δεδομένες και τις συνεχείς παρεμβάσεις - στρεβλώσεις στην εργατική νομοθεσία, αναγκάζονται να απασχολούνται σε συνθήκες εργασίας, οι οποίες συνεχώς υπολείπονται σε ποιότητα και ασφάλεια, με σοβαρές προεκτάσεις για την ίδια τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ένας από τους παράγοντες που επιβαρύνουν, μεταξύ άλλων, την ποιότητα των συνθηκών εργασίας είναι και αυτός της ηθικής - ψυχολογικής παρενόχλησης.

Η έννοια της ηθικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας περιγράφει διαπροσωπικές σχέσεις στις οποίες υφίσταται κακομεταχείριση, σε βάρος ενός ή περισσότερων εργαζομένων, η οποία εκδηλώνεται μέσα από αρνητικές ή εχθρικές ενέργειες ή συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές χαρακτηρίζονται ως αρνητικές ή εχθρικές, όταν είναι αυθαίρετες και παράλογες, ανεπιθύμητες από τον αποδέκτη τους, έχουν κακόβουλο και αντιδεοντολογικό χαρακτήρα, o οποίος παραβιάζει τους κανόνες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οι οποίες προκαλούν αρνητικές συνέπειες στο θύμα.

Για τη σύγχρονη βιβλιογραφία θεωρείται μία από τις πιο σοβαρές μορφές παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Εμφανίζεται συστηματικά, επαναλαμβανόμενα, έχει διάρκεια και κλιμακώνεται σταδιακά προς το χειρότερο. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται και ως «διαβρωτική» εμπειρία με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα της εργασίας, αλλά και στα παραγωγικά αποτελέσματα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τέτοιου είδους τακτικές, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται καθημερινά και στο εργασιακό περιβάλλον της μεγαλύτερης – θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε – ελληνικής συστημικής τράπεζας.

Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι: «η κεντρική φιλοσοφία και πολιτική της Τράπεζας εδράζεται στη θετική υποκίνηση των εργαζομένων …» (συνάντηση εκπροσώπων ΟΤΟΕ και Διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς, Μάιος 2014) οι προσωπικοί υπολογιστές των συναδέλφων κατακλύζονται, σχεδόν καθημερινά, από:

§  προσβλητικά

§  υποτιμητικά

§  υπονομευτικά για την εργασιακή τους απόδοση

§  με σαφείς υπόνοιες για το εργασιακό τους μέλλον

§  συγκεκαλυμμένης ή μη επιθετικότητας

ηλεκτρονικά μηνύματα, σε πολλές περιπτώσεις περισσότερες από μία φορές, στη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

      Παρατηρείται, λοιπόν, το φαινόμενο να αποστέλλονται συστηματικά από συγκεκριμένους Περιφερειακούς Διευθυντές αλλά και Υπευθύνους καταστημάτων (οι καταγγελίες συναδέλφων και το συνοδευτικό υλικό, ιδιαίτερα επιβαρυντικό, βρίσκονται στη διάθεσή μας και θα αξιοποιηθούν) άκρως προσβλητικά μηνύματα σε εργαζόμενους, όπως [«ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ», «ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ !!! Περιμένω (τόσα) ασφαλιστήρια συμβόλαια μέχρι (τότε) κ.ο.κ) ή με όρους ποδοσφαιρικούς και θέμα: «Πάσες», «τουρνουά», «το καλύτερο 10άρι», «βάλτε γκολ», «ο ταμίας πασσαδόρος», που κάθε άλλο παρά σε εργαζόμενους – τραπεζοϋπαλλήλους απευθύνονται.

Η τακτική αυτή, σε συνδυασμό με τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση για την επίτευξη ανέφικτων ατομικών – ποσοτικών στόχων, επαναλαμβάνουμε σε συνθήκες ύφεσης, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η κατάσταση αυτή έχει σε τέτοιο σημείο εκτραχυνθεί, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, υπό τη συνεχή απειλή και τα άκρως υποτιμητικά για την απόδοσή τους σχόλια, να καταλήγουν να γίνονται επιπλέον αντικείμενο εκμετάλλευσης με το να αγοράζουν για τους εαυτούς τους ή προς όφελος συγγενικών τους προσώπων ασφαλιστικά προϊόντα, μόνο και μόνο για να μην υπολείπονται στους στόχους.

Σε όσους, ενδεχομένως, σπεύσουν να υπερθεματίσουν και να … «συγχαρούν» τους εμπνευστές τέτοιων ανοίκειων τακτικών για τον υπηρεσιακό τους ζήλο καθώς και για τις πιέσεις, που ασκούν στο προσωπικό ευθύνης τους, να τους υπενθυμίσουμε τα πολύ σοβαρά περιστατικά εργατικών ατυχημάτων, που τείνουν σταδιακά να λάβουν χαρακτήρα επιδημίας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση και πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, θέτουμε στη Διοίκηση τα παρακάτω ερωτήματα:

§  τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη λειτουργούν αυτοβούλως;

§  πόσο συμβατό είναι το ύφος των μηνυμάτων αυτών με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του Ομίλου περί θετικής υποκίνησης των εργαζομένων και προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων;

§  σε ποιες ενέργειες προτίθεται η Διοίκηση να προβεί για την αντιστροφή αυτής της αλγεινής εικόνας και για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στους χώρους εργασίας;

Αφού από πλευράς μας αυτονόητα καταδικάσουμε τέτοιες απάνθρωπες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές να τονίσουμε ότι εφόσον η ίδια εικόνα ντροπής έχει και συνέχεια θα εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτελεσματική προστασία των συναδέλφων μας.

 Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου 216 4001691 - 3 (εσ 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.

                                           Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                           Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                   Εμμανουήλ Μπεμπένης                                Ισίδωρος Γοίλιας

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.