Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Πρόεδρος: Βρείτε τα σύντομα και εξώδικα για τα αξιόγραφα

Οδηγίες έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης για εξώδικη διευθέτηση του θέματος
 
Newsroom K

Οδηγίες για επεξεργασία το συντομότερο δυνατόν σχεδίου για εξώδικη διευθέτηση του θέματος των αξιογράφων έδωσε στους εμπλεκόμενους φορείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ό οποίος δέχθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.Μετά τη συνάντηση, στην οποίαν παρέστησαν η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φοίβος Μαυροβουνιώτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για το μεγάλο του ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος μας».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχει δώσει οδηγίες το συντομότερο δυνατόν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για εξώδικη διευθέτηση του θέματος των αξιογράφων, έτσι ώστε να μας ικανοποιούν όλους με μια συμβολική λύση που ο Πρόεδρος πιστεύει ότι μπορεί να πετύχουμε. Θα επανέλθουμε για να ακούσουμε την πρόταση που θα μας υποβάλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της».

Ερωτηθείς είπε ότι «είχαμε τοποθετηθεί με δικές μας σκέψεις και όλοι και ο ίδιος ο Πρόεδρος κατέθεσε κάποιες πολύ σοβαρές σκέψεις και προτάσεις που θα τύχουν επεξεργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς και θα επανέλθουμε στις αρχές του Οκτώβρη για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε.

Πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος. Θα έχει πιθανότατα κάποιο κόστος δεδομένου ότι περνούμε μια τρομερά σοβαρή οικονομική κρίση, όμως αισθάνομαι ότι υπάρχει η δυνατότητα κάποια στιγμή να δοθούν κάποια ομόλογα κάποιας διάρκειας με ένα επιτόκιο».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχει πειστεί ότι πράγματι έχουμε πέσει θύματα κάποιων δόλιων πρακτικών τραπεζών».

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα είπε ότι «είναι γεγονός ότι σήμερα φεύγουμε περισσότερο αισιόδοξοι από οποιαδήποτε άλλη συνάντηση που είχαμε διότι ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει οδηγίες να επεξεργαστούν το συντομότερο τη σκέψη για λύση στη βάση εξώδικης διευθέτησης».

Ερωτηθείς πόσα χρήματα έχουν χάσει οι κάτοχοι αξιογράφων είπε ότι «το ποσό μπορεί να είναι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και για τις δύο τράπεζες, αλλά υπάρχουν και θεσμικοί επενδυτές που δεν είναι το ίδιο με τους ιδιώτες, διότι το καθεστώς τους είναι διαφορετικό» και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι και αυτοί έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν. Εμείς θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για όλους που έχουν αδικηθεί».

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.