Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Πρόστιμο 7,2 δισ. δολαρίων στην Deutsche Bank από ΗΠΑ

Η τράπεζα Deutsche Bank συμφώνησε σε διακανονισμό 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης «τοξικών» τραπεζικών επενδυτικών προϊόντων, την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008.
Πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής, την οποία ανακοίνωσε η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Οι επενδυτές είδαν θετικά την απόφαση διότι παρά το μεγάλο ύψος του προστίμου η Deutsche Bank θα χρειαστεί να καταβάλει σε μετρητά τα 3,6 δισ. δολάρια και τα υπόλοιπα θα δοθούν ως αποζημίωση στους επενδυτές τμηματικά.

Πρόκειται για ένα ζήτημα τη διευθέτηση του οποίου θεωρούσε ως εξαιρετικά επείγουσα το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κυρίως λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τους χειρισμούς που θα ακολουθούσε η επόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο διακανονισμός αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση στους μετόχους της γερμανικής τράπεζας, οι οποίοι ανησυχούσαν για μια ακόμα μεγαλύτερη ποινή. Ωστόσο, η Deutsche Bank έχει ακόμη ανοιχτές υποθέσεις με τις αμερικανικές αρχές, μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του υποκαταστήματος της στη Μόσχα.
Για την ίδια υπόθεση η Credit Suisse καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5,3 δισ. δολαρίων.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.