Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Πρωτοβουλία ΕΔΕΚ για τα αξιόγραφα

Λευκωσία: Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και δυόμιση χρόνια τους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων αναλαμβάνει η ΕΔΕΚ. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε απαντητική επιστολή προς τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να υποστηρίζει «με την ίδια θέρμη τον δίκαιο αγώνα σας» με προτάσεις για ανακούφιση των χιλιάδων κατόχων αξιογράφων, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την «παρελκυστική τακτική που κάποιοι ακολουθούν για να συγκαλύψουν τη μεγάλη απάτη που διέπραξε ο τραπεζικός τομέας σε βάρος των μελών σας». Ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει επίσης ότι «η Λαϊκή Τράπεζα όταν αποφάσισε να τερματίσει την καταβολή των τόκων ήταν κρατική και το κράτος φέρει ευθύνες γιατί η εποπτική του αρχή δεν προστάτευσε τους πολίτες από την εξαπάτηση».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα θα καταθέσει στη Βουλή ψήφισμα για τους κατόχους αξιογράφων το οποίο θα στηρίζεται στις πιο κάτω θέσεις:
1. Να εξασφαλισθούν για κάθε αξιόγραφο οι πρώτες 100 χιλ. (εκατό) ευρώ όπως συνέβη και με τις καταθέσεις
2. Για κάθε αξιόγραφο, από το υπόλοιπο πέραν των 100 χιλ. που θα απομείνει, να αφαιρεθεί το ποσό των τόκων που ήδη ο κάτοχος έλαβε μέχρι τον Ιούνιο του 2012
3. Το υπόλοιπο ποσό να αποδοθεί στους κατόχους ή στους κληρονόμους τους σε περίοδο πέντε χρόνων, 20% κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2018.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.