Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στη Βουλή θα συζητηθεί η νέα μητρική της Τράπεζας Κύπρου

Συζήτηση για το θέμα της δημιουργίας μητρικής εταιρίας της Τράπεζας Κύπρου στην Ιρλανδία, θα πραγματοποιήσει η Βουλή, καθώς αυτή φαίνεται να επηρεάζει τη μοίρα της Τράπεζας και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και μάλιστα χωρίς την έγκριση των μετόχων της.
Η επιτροπή οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη συζήτηση θέματος αναφορικά με την δημιουργία μητρικής εταιρείας της Τράπεζας Κύπρου στην Ιρλανδία, την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από αίτημα της βουλευτού της Συμμαχίας Πολιτών Άννας Θεολόγου.

Την πρόταση για συζήτηση του θέματος, κατέθεσε ενώπιον της ολομέλειας η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου, η οποία υποστηρίζει ότι η δημιουργία μιας τέτοιας μητρικής στην Ιρλανδία, θα επιτρέψει στο Διοικητικό της Συμβούλιο να προχωρήσει σε πώληση της τράπεζας, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των μετόχων της.

Το αίτημα της κας Θεολόγου ήταν όπως το θέμα εγγραφεί για συζήτηση στο κεφάλαιο Δ, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά της, παρόμοιο αίτημα για συζήτηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα από την Επιτροπή Οικονομικών από τις 22 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι προκύπτουν συνεχώς εξελίξεις επί του θέματος.Se

Σε οξυμένους τόνους η συζήτηση

Το επιχείρημα της άλλη πλευράς, υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια ιδιωτική τράπεζα και αυτό δεν δικαιολογεί την διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, πρότεινε το θέμα να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών κι έπειτα στην Ολομέλεια, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι ένα πιστωτικό ίδρυμα που με τις κινήσεις της επηρεάζει ολόκληρη την κυπριακή Οικονομία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε ότι οι βουλευτές ζήτησαν να μην τεθεί τέτοιο ζήτημα ενώπιον της Επιτροπής, προσθέτοντας όμως ότι αν υπάρξει επιθυμία, μπορεί να επανέλθει στην Επιτροπή, για να αποφασιστεί αν θα συζητηθεί.

Από το στρατόπεδο του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στην Επιτροπή, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το θέμα δεν αφορά απλά μια τράπεζα, αλλά ολόκληρη την Οικονομία της Κύπρου. Δεσμεύτηκε, δε, ότι το ΔΗΚΟ θα εγκρίνει το αίτημα για συζήτηση, αλλά ότι η διαδικασία δεν προσφέρεται για συζήτηση στο κεφάλαιο Δ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι το Κίνημα στήριξε και τις δύο φορές το αίτημα για συζήτηση που ετέθη από την  Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας ότι συμφωνεί στην πραγματοποίηση της συζήτησης της δημιουργίας της νέας μητρικής, όπως και της πρότασης του ΔΗΚΟ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας τόνισε ότι αν όλα τα κόμματα συμφωνούν στο να έρθει το θέμα στην επιτροπή Οικονομικών, τότε δεν υπάρχει ένσταση από την πλευρά του, προσθέτοντας όμως ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/382949/sti-vouli-tha-syzitithei-i-nea-mitriki-tis-trapezas-kyprou#sthash.RDGJGfDS.dpuf

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.