Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

Διευκρινίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν δέχεται παρόμοια αιτήματα από κατόχους αξιογράφων της Λαϊκής

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων πληροφορεί τα μέλη του ότι μπορούν να απευθύνονται στην Τράπεζα Κύπρου για εξωδικαστικό διακανονισμό της υπόθεσης των αξιογράφων τους.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος πληροφορεί τα μέλη του ότι, «ύστερα από διαβουλεύσεις που έγιναν με την Τράπεζα Κύπρου, μπορούν οι κάτοχοι αξιογράφων και χρεογράφων της εν λόγω τράπεζας, όχι της Λαϊκής, να επισκέπτονται οποιοδήποτε κατάστημα της τράπεζας και να ζητούν εξωδικαστικό διακανονισμό για τα αξιόγραφά τους, νοουμένου ότι δεν έχουν κινήσει αγωγή εναντίον της τράπεζας».

Προστίθεται ότι κάτοχοι αξιογράφων/χρεογράφων της Τράπεζας Κύπρου που διαμένουν στο εξωτερικό, αν δεν μπορούν να επισκεφτούν οποιοδήποτε Κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στην Κύπρο, μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους γραπτώς στη διεύθυνση: Τράπεζα Κύπρου (παράπονα αξιογράφων), οδός Στασίνου 51, Στρόβολος, 2002 Λευκωσία, Κύπρος.

Διευκρινίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν δέχεται παρόμοια αιτήματα από κατόχους αξιογράφων της Λαϊκής.

«Αν κάποια μέλη μας έχουν κινήσει αγωγή για αξιόγραφα/χρεόγραφα της Τράπεζας Κύπρου, θα πρέπει οι δικηγόροι τους να επικοινωνούν με τους δικηγόρους της τράπεζας, οι οποίοι θα κρίνουν κατά πόσο χρειάζεται να παραπέμψουν την υπόθεση στους αρμόδιους υπηρεσιακούς», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του συνδέσμου εναντίον των οποίων έχει κινήσει αγωγή η τράπεζα για δάνεια που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα/χρεόγραφα Τράπεζας Κύπρου ή Λαϊκής.

Όσοι έχουν δάνεια που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα/χρεόγραφα της Τράπεζας Κύπρου ή της Λαϊκής, και δεν έχουν κινήσει αγωγή, πρέπει να απευθύνονται στον τραπεζικό λειτουργό που είναι υπεύθυνος για το δάνειό τους, σημειώνεται.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.