Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Στον εισαγγελέα ο φάκελος για BOCY

Στα χέρια του γενικού εισαγγελέα αναμένεται να βρίσκεται αύριο ο φάκελος της πρώτης υπόθεσης που αφορά την Τράπεζα Κύπρου και συγκεκριμένα τα παραπλανητικά στοιχεία για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά το πέρας της σύσκεψης για την πορεία των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας στην οποία συμμετείχαν επίσης ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου και οι αστυνομικοί ανακριτές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «δεν έχει βάση η δήλωση που άκουσα τελευταίως ότι δεν γίνεται καμία διερεύνηση αναφορικά με τη Λαϊκή Τράπεζα. Αντίθετα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες που αφορούν και τη Λαϊκή Τράπεζα και συγκεκριμένα», όπως είπε, την περίοδο 2005-2006 κατά την οποία «άρχισε η εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας αυτής μέχρι και την τελική κατάρρευση της κατά το 2012-13».
Ερωτηθείς κατά πόσον αύριο θα βρίσκεται ενώπιον του ο πρώτος ολοκληρωμένος φάκελος που αφορά την υπόθεση της Τράπεζα Κύπρου, είπε πως «αναμένεται πως ναι».
Ο κ. Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση αυτή αφορά τα παραπλανητικά στοιχεία όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Κύπρου. «Ακριβώς αυτά είναι που αφορούν ναι», προσθέτοντας ότι «κάποια αδικήματα που έχει ήδη επιληφθεί η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και έχουν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα συγχρόνως συνιστούν και ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα και αυτά είναι που έχουν ερευνηθεί και θα αποσταλούν στη γενική εισαγγελία για τελική αξιολόγηση».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η αστυνομία εισηγείται τη δίωξη δέκα ατόμων, ο κ. Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι «η αστυνομία μετά από τη συμπλήρωση των ερευνών ετοιμάζει τον αστυνομικό φάκελο και ετοιμάζει επίσης έκθεση με τις εισηγήσεις της. Πρόκειται όμως για καθαρά εισηγήσεις, τον τελικό λόγο έχει η νομική υπηρεσία ως προς το εάν στοιχειοθετούνται ή όχι οι υποθέσεις και εάν ναι, εναντίον ποιών προσώπων».

Εμείς θα επιδιώξουμε το συντομότερο η υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου να καταχωρηθεί στο δικαστήριο εντός των ημερών, πρόσθεσε

Αυτό που αναμένεται να γίνει εντός των ημερών με την καταχώρηση των υποθέσεων «είναι η αρχή και όχι το τέλος», κατέληξε ο γενικός εισαγγελέας.
 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.