Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • Σύνδεσμος Αξιογράφων: Δεν υπάρχει απόφαση για ίδρυση πλατφόρμας για τις βουλευτικές 2021

Σύνδεσμος Αξιογράφων: Δεν υπάρχει απόφαση για ίδρυση πλατφόρμας για τις βουλευτικές 2021

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων
αναφέρει ότι σε σχέση με πληροφορίες για ίδρυση πλατφόρμας από τον Σύνδεσμο για διεκδίκηση των βουλευτικών εκλογών του 2021, δεν υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ούτε και της Γενικής Συνέλευσης.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι οποιοδήποτε μέλος του Συνδέσμου έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του για διάφορα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο, ωστόσο, τα ΜΜΕ πρέπει να ανακοινώνουν κυρίως αποφάσεις του Συνδέσμου για σοβαρά θέματα και όχι τις απόψεις του οποιουδήποτε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ή απλού μέλους του Συνδέσμου και να τα παρουσιάζουν σαν απόφαση.

«Εάν το οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ ή απλό μέλος του Συνδέσμου επιθυμεί με δική του πρωτοβουλία να ιδρύσει πλατφόρμα για διεκδίκηση των βουλευτικών εκλογών του 2021 και δεν έχει ψηφιστεί από το ΔΣ και την Γενική Συνέλευση είναι προσωπική του υπόθεση και δεν του απαγορεύει κανένας να το πράξει με προσωπική πρωτοβουλία αλλά χωρίς να αναφέρεται στο όνομα του Συνδέσμου», σημειώνεται.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι οι στόχοι του συνδέσμου με απόφαση του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου είναι:

1. Επίσπευση των δικών (Υπάρχουν γραπτές οδηγίες του Προέδρου του Ανωτάτου προς τα επαρχιακά Δικαστήρια όπως εκδικάζονται κατά προτεραιότητα οι υποθέσεις των Αξιογράφων)
2. Αποζημίωση όσων κέρδισαν τις δίκες, οι μεν κάτοχοι αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου από την εν λόγω τράπεζα, οι δε κάτοχοι αξιογράφων της Λαϊκής από τη Λαϊκή, πριν την εκκαθάριση. Αν η Λαϊκή αδυνατεί να αποζημιώσει, τότε να ισχύσει η συμφωνία
Κυπριακής Δημοκρατίας – Eurogroup για να αναλάβει την ευθύνη της αποζημίωσης το Κράτος
3. Αποζημίωση από το Ταμείο Αλληλεγγύης όλων των ιδιωτών Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων φυσικών και νομικών προσώπων με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία της  MiFID II.
4. Συμψηφισμός των δανείων και των δύο τραπεζών που χρησιμοποιήθηκαν για αγορά αξιογράφων.
5. Kαταβολή των πρώτων €100.000 κατά άτομο όπως έγινε και με τους Κουρεμένους Καταθέτες.
6. Καταγγελία σε ευρωπαϊκή αρχή για μη τιμωρία των ενόχων που με βάση στοιχεία ευθύνονται για την καταδολίευση των καταθέσεων των μελών του Συνδέσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.