Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τα παράπονα κατόχων αξιογράφων άκουσε ο Λιλλήκας

Τα παράπονα κατόχων αξιογράφων άκουσε ο Λιλλήκας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας των κατόχων αξιογράφων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/113877#sthash.I8BBUeEW.dpuf

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι κατά τη συνάντηση άκουσαν από την αντιπροσωπεία της ομάδας των κατόχων αξιόγραφων, «τα έντονα παράπονά τους και τη δυσαρέσκεια τους από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η κυπριακή Κυβέρνηση μέχρι σήμερα».
«Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάληψη από μέρους του κράτους της κάλυψης όσων εξαπατήθηκαν και δεν ήταν στρατηγικοί επενδυτές, αλλά ιδιώτες, ότι θα τους καλύψει το κράτος αυτό το οικονομικό κόστος και παρά την αναφορά στο μνημόνιο που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να πάρει τέτοιες αποφάσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό και μένουν εκτεθειμένοι», πρόσθεσε.

 

Οι κάτοχοι αξιογράφων, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, υπέβαλαν μία πρόταση «την οποία ως Συμμαχία Πολιτών βρίσκουμε ότι είναι λογική, αφού δίνει στην Κυβέρνηση μία άνεση περίπου δέκα χρόνων για να μετατρέψει αυτά τα αξιόγραφα σε κρατικά ομόλογα όταν και αφού βγει από το μνημόνιο η Κυπριακή Δημοκρατία και θα έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει».

«Θεωρούμε πως θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα η κυπριακή Κυβέρνηση, να δώσει μια λύση σε αυτούς τους ανθρώπους πολλοί από τους οποίους έχουν μετατρέψει όλη τους ουσιαστικά την περιουσία σε αξιόγραφα και έχουν ξεγελαστεί. Υπάρχουν εκθέσεις και της Κεντρικής Τράπεζας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά ακόμα και των ίδιων των τραπεζών που δήλωναν αποδοχή είτε της επιδιαιτησίας ως τρόπο ρύθμισης, όπως και δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για να υπάρξει πρακτική και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς, η υπαναχώρηση τους αφήνει εκτεθειμένους και πολύ φοβάμαι πως αν η Κυβέρνηση δεν αντιδράσει και δεν δώσει ουσιαστική λύση στο ζήτημα, θα έχουμε διαμαρτυρίες οι οποίες πιθανό να κοστίσουν στο σύνολο της οικονομίας από πλευράς των κατόχων των αξιογράφων», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ο διορισμός των έξι δικαστών που εγκρίθηκαν από τη Βουλή για την εκδίκαση των υποθέσεων των κατόχων των αξιογράφων «δεν είναι τίποτα άλλο παρά στάχτη στα μάτια αυτών των ανθρώπων, γιατί θα πάρει οκτώ με δέκα χρόνια να εκδικαστούν αυτές οι υποθέσεις αν οι έξι δικαστές ασχοληθούν αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα, παρότι ως Συμμαχία Πολιτών φοβούμαστε ότι οι έξι δικαστές δε θα έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τους κατόχους αξιογράφων αλλά θα εξυπηρετήσουν την πρόνοια του μνημονίου για απλοποίηση των διαδικασιών και ταχύτερη εκποίηση της πρώτης κατοικίας που απαιτεί η Τρόικα». - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/113877#sthash.I8BBUeEW.dpuf

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.