Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τράπεζα Κύπρου: Καταργεί τα μικρά γράμματα και τους αστερίσκους

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΕΚ ΠΟΥ ΜΕ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ" ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ :

Τράπεζα Κύπρου: Καταργεί τα μικρά γράμματα και τους αστερίσκους:

Λευκωσία: Τέλος στους αστερίσκους και στα μικρά γράμματα βάζει η Τράπεζα Κύπρου. Στόχος της είναι να εγκαινιάσει μια νέα, πιο καθαρή γλώσσα για τους πελάτες της, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τράπεζας, κύρια επιδίωξη είναι να πραγματοποιήσει δύο σημαντικές αλλαγές στο λεκτικό της διαφήμισης των προϊόντων της, αλλά και στον τρόπο επικοινωνίας με τον πελάτη της κάθε μήνα. Σκοπός των αρμοδίων είναι οι πελάτες τους να αντιλαμβάνονται πλήρως τα οφέλη των προϊόντων που τους προσφέρει η Τράπεζα χωρίς τα μικρά γράμματα και τα παραπεμπτικά σε αστερίσκους που κρύβουν παγίδες. Πιο συγκεκριμένα, στην Τράπεζα έπιασαν ήδη δουλειά εντοπίζοντας ασάφειες, πολύπλοκη γλώσσα και νομικίστικες εκφράσεις στο λεκτικό των διαδικτυακών υπηρεσιών και προχώρησαν στην απλούστευσή τους. Η Τράπεζα επίσης προσανατολίζεται και στην απλούστευση των όρων των συμβολαίων των πελατών της σε κατοπινό στάδιο. Οι αλλαγές στα συμβόλαια που θα συμπεριλαμβάνουν απάλειψη των αστερίσκων και των μικρών γραμμάτων θα γίνουν άμεσα και συνολικά και όχι σταδιακά.


Επιπρόσθετα η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει να χτίσει μια νέα πολιτική που να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανησυχίες και τα παράπονα των πελατών της. Ειδικότερα, οι αρμόδιοι έχουν ήδη ετοιμάσει ένα εγχειρίδιο με ερωταπαντήσεις που θα απευθύνεται στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, δηλαδή στους εργαζόμενους, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Το εγχειρίδιο ετοιμάστηκε μετά από την καταγραφή των συχνότερων αποριών του κόσμου σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης, στο οποίο θα καταγράφονται τα παράπονα των πολιτών της Τράπεζας και θα παραπέμπονται στους αρμόδιους προς άμεση επίλυση.

Ο εκσυγχρονισμός των καταστημάτων της Τράπεζας αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα. Ήδη η Τράπεζα απέστειλε γραπτό αίτημα προς την ΕΤΥΚ, με το οποίο ζητά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της με στόχο να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πελάτες της. Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα πρότεινε στην ΕΤΥΚ όπως το ωράριο επεκταθεί μέχρι τις 3:30 σε καθημερινή βάση.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.