Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


Τράπεζα Κύπρου: Αξίζει λιγότερο από… τα ακίνητά της

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο έδειξε για μια ακόμη φορά πως, απλά και μόνο, η αλλαγή χρηματιστηριακής έδρας δεν είναι ικανή για να ανεβάσει την τιμή στο ταμπλό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η τιμή του τίτλου μειώθηκε, όπως είχε «διορθώσει» και όταν είχε εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά το πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας.

Πάντως, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας διαμορφώνεται στο 1,27 δισ. ευρώ και είναι ελαφρά χαμηλότερη από την λογιστική αξία των υπό διαχείριση ακινήτων της (1,4 δισ. στις 31/12/2016).

Μάλιστα, όπως γράφει ο τοπικός τύπος, επειδή οι διαπραγματεύσεις για ρυθμίσεις δανείων συνεχίζονται, ο αριθμός των ακινήτων που θα περιέλθουν στο Συγκρότημα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, οπότε και για το λόγο αυτό δρομολογούνται κάποιοι πλειστηριασμοί (στόχος οι πωλήσεις να φτάσουν τα 340 εκατ. ευρώ) μέσα στη φετινή χρονιά.

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.