Κάτοχοι αξιόγραφων τράπεζας Κύπρου Ελλάδος


  • Αρχική
  • Τελευταία νέα
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ- Jun 13 Υποψηφιότητα - Καταλύτης, υπερ της Δικαιοσύνης του Φοίβου Μαυροβουνιώτη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ- Jun 13 Υποψηφιότητα - Καταλύτης, υπερ της Δικαιοσύνης του Φοίβου Μαυροβουνιώτη

Υποψηφιότητα καταλύτης, υπέρ της δικαιοσύνης

ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ*

Όταν πριν από μερικούς μήνες ανακοινώσαμε ως Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, του οποίου ηγούμαι από της ιδρύσεώς του, ότι θα διεκδικήσουμε τις προεδρικές εκλογές του 2018, πολλοί ήταν εκείνοι, που - υπό το κρατος του φόβου για όσα ο υποψήφιός μας θα καταγγείλει στον λαό  για να κρίνει την αδικία η οποία συνετελέσθη εναντίον όλων όσοι έχασαν τις περιουσίες μιας ζωής -  αντέδρασαν εμπαίζοντας την  υποψηφιότητά μας. Θορυβήθηκαν κυρίως επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι ξέρουμε από πρώτο χέρι πολλά και ότι έχουμε στοιχεία για την κοροϊδία σε βάρος όλων όσοι εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες,  το κράτος και τους θεσμούς του. Γνωρίζουν επίσης ότι  τίποτε δεν θα σταματήσει  την προσπάθειά μας για αποκατάσταση του δικαίου το οποίο έχει καταρρακωθεί από όσα συνέβησαν και πριν και μετά τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ που κατέστρεψαν  κυριολεκτικά όχι μόνον ολόκληρες οικογένειες αλλά και την ίδια την οικονομία της Κύπρου.

Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας  αποτελεί  την κραυγή αγωνίας και ταυτόχρονα τη  φωνή διαμαρτυρίας για όλα όσα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τον εμπαιγμό τον οποίο έχουν υποστεί δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας από τους θεσμούς του κράτους, οι οποίοι θα έπρεπε να αποτελούν την ασπίδα θωράκισης της δικαιοσύνης. Δυστυχώς όλοι, από τον  ανώτατο άρχοντα μέχρι και τις υπόλοιπες αρχές, υπέκυψαν όπως διεφάνη αλλά και με βάση στοιχεία τα οποία πολλάκις καταγγείλαμε δημοσίως,  στα συμφέροντα των τραπεζών, για να προστατεύσουν δήθεν την οικονομία της Κύπρου. Παραγνωρίζουν όμως το γεγονός ότι η οικονομία μιας χώρας εξαρτάται απόλυτα από τους πολίτες της . Αν οι πολίτες αδρανήσουν, επειδή το ίδιο το κράτος τούς στερεί το δικαίωμα να είναι ενεργοί, τότε για ποια ανάπτυξη μιλάμε;

Η υποψηφιότητά μου στόχο έχει την  αφύπνιση όχι μόνον όσων έχασαν τις περιουσίες και τις οικονομίες μιας ζωής λόγω κακών χειρισμών και της προηγούμενης και της νυν κυβέρνησης αλλά και όσων έχουν  στόχους καθαρούς:  Ένα ευνομούμενο κράτος το οποίο  θα προστατεύει τους πολίτες του και θα αγωνίζεται για την κατοχύρωση των δικαίων και των δικαιωμάτων τους. Η υποψηφιότητά μου είναι μια κραυγή ενάντια στην αδικία που εξακολουθεί να υπάρχει και να καταδυναστεύει  ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό.
Στην διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας θα καταγγείλουμε με παρρησία αλλά και με στοιχεία  όλους όσοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου η οποία δυστυχώς αποδυναμώνει τη χώρα μας και από άλλες σοβαρές, για το μέλλον της παρούσας αλλά και των μελλοντικών γενεών,  διεκδικήσεις. Ένα αδύναμο οικονομικά κράτος με πολίτες που έχουν δει  τα δικαιώματά τους να ποδοπατούνται από τους ηγέτες τους, δεν έχει το σθένος να αγωνισθεί για τα δικά του δίκαια και δικαιώματα σε σημαντικά θέματα, όπως το εθνικό μας ζήτημα.

Με γνώμονα το δίκαιο του αγώνα όλων των πολιτών διεκδικούμε τις προεδρικές εκλογές με στόχο να καταστούμε  ο καταλύτης στο αποτέλεσμά τους. Δεν θα διστάσουμε να καταγγείλουμε όσους ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή και με στοιχεία θα αναφερθούμε στις ευθύνες του καθενός χωριστά: Της προηγούμενης κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, της παρούσας του Νίκου Αναστασιάδη, της απελθούσας Βουλής, της Κεντρικής Τράπεζας, της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Αρχής Εξυγίανσης, των τραπεζών και των εξωτερικών ελεγκτών των τραπεζών

Είμαστε δυνατοί, και το έχουμε αποδείξει. Αντέξαμε σε πιέσεις,  δεν υποκλιθήκαμε σε προεδρικές παροτρύνσεις, ούτε γονατίσαμε μπροστά σε απειλές. Δεν δεχτήκαμε την αδράνεια. Υψώσαμε παράστημα και φωνή θάρρους απαιτώντας τα δίκαιά μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αποκατασταθούν τα δικαιώματα όλων όσοι  αδικήθηκαν κατάφωρα από ενέργειες εκείνων οι οποίοι ορκίσθηκαν ότι θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών.
*(Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, υποψήφιος για τις προεδρικές  εκλογές)

Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας από μια ανεξάρτητη ομάδα ομολογιούχων της Τράπεζας Κύπρου που εν αγνοία τους από καταθέτες έγιναν, με παραπλάνηση, ομολογιούχοι-επενδυτές και τώρα μέτοχοι του ενός cent. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να συντονίσει τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.